Kako masturbacija štiti od raka prostate? - Men`s Health

Kako masturbacija štiti od raka prostate?

Ukoliko vas vaša partnerka optužuje da previše često tražite seks, ili da nije dobro da masturbirate dok ste u vezi, upravo ste dobili odličan argument. Redovna masturbacija drastično smanjuje mogućnost oboljenja od raka prostate!

Naime, prema australijskoj studiji koja je ispitivala seksualne navike 1.259 zdravih muškaraca i 1.079 obolelih od raka prostate, svi muškarci koji masturbiraju više od pet puta nedeljno imaju dosta manju mogućnost oboljenja od ove opake bolesti.

Pročitajte i: 5 razloga za masturbaciju

Ukoliko muškarac ne masturbira dovoljno često u prostati mogu početi da se sakupljaju kancerogene materije. Prema rečima voditelja istraživanja Grahama Gilesa „To je teorija stagnacije prostate. Što se češće ispraznite, manja je mogućnost za skupljanje nečistoća.” Najzaštićeniji su, prema ovom australijskom istraživanju, muškarci u 20-tim.

Ono što je najzanimljivije u celoj priči jeste da, što se tiče raka prostate, zaštićeniji ste ukoliko do ejakulacije dolazite masturbacijom nego seksualnim odnosom. Zašto? Zato što se za vreme polnog odnosa možete zaraziti raznim infekcijama što dodatno povećava mogućnost oboljenja. 

Izvor: Kult.com.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *