Ispravi se i vežbaj - Men`s Health

Ispravi se i vežbaj

Deformiteti kičmenog stuba i poremećaji držanja kod dece i odraslih u većini slučajeva su posledica savremenog načina života koji nas je udaljio od kretanja kao jednog od osnovnih svojstava svakog čoveka. Na osnovu podataka Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, 20 odsto dece ima deformacije na kičmenom stubu, dok je visok procenat odraslih osoba koje imaju probleme sa kičmom i osteoporozom (svaka treća žena i svaki osmi muškarac obole od osteoporoze).

Iz tog razloga pokrenut je jedinstveni zdravstveno-sportski program u Fitness centru Kombank Arene, „Ispravi se i vežbaj“, u saradnji sa fondacijom „Spinalni centar Milinković“, koji sa radom zvanično počinje 4. septembra ove godine.

Ovaj program, namenjen i deci i odraslima, obuhvata lekarski pregled prof. dr. Zdeslava Zdenka Milinkovića, koji je osnivač projekta, spinalni hirurg i lekar Teniskog saveza Srbije. Nakon pregleda, zainteresovanima će biti propisane odgovarajuće vežbe koje će nadzirati stručni instruktori, obučeni za probleme kičmenog stuba. „Ispravi se i vežbaj“ je osmišljen kao savetovalište namenjeno da se prepozna i na vreme identifikuje problem sa kičmom.

„Deformacije kičme su značajan i ozbiljan problem, posebno kod mladih i kod dece. Takozvani „sedeći način života“ i odsustvo fizičke aktivnosti glavni su krivci što se degenerativne promene kičme javljaju sve ranije, a danas nije retko da se na bolove u leđima žale i najmlađi. Rano otkrivanje i lečenje deformacija kod dece je suštinsko u cilju sprečavanja njihovog pogoršanja tokom rasta, a redovnim vežbama i kontrolama postiže se značajno smanjenje slučajeva koji zahtevaju lečenje otrozama i operativnim putem“, poručuje prof. dr Zdeslav Milinković.

Fondacija “SPINALNI CENTAR MILINKOVIĆ“
pokrenula je projekat „ISPRAVI SE I VEŽBAJ“ sa ciljem da javnost upozna sa problemima prevencije i lečenja deformacije, povreda i oboljenja kičmenog stuba kako kod dece, tako i kod odraslih osoba i sportista. Osnovni ciljevi ovog programa jesu da se podigne opšta svest o problemima deformiteta kičmenog stuba kao i širenje  znanja o deformacionim promenama kičme kao osnovnom uzroku pojave bola u leđima.

Pročitajte i  IZBEGAVAJTE IH OBAVEZNO: 4 vrste namirnica koje izazivaju rak

Fitnes centar Kombank Arena
obuhvata 300m2 od čega je 160 m2 prostor za vežbanje opremljen najsavremenijom opremom.  Pored vrhunskih uslova za treninge koje pruža Fitnes centar Kombank Arena, njega karakteriše veoma profesionalno i stručno osoblje sastavljeno od vrhunskih kondicionih trenera, kao i besplatan parking prostor.

#IspraviSe

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *