Evo zašto ne možete da smršate - Men`s Health

Evo zašto ne možete da smršate

Osim što ovo postaje estetski problem, stvari su mnogo komplikovanije, budući da salo u predelu stomaka podstiče razvoj brojnih zdravstvenih problema.

Postoji celi niz razloga koji dovode do taloženja masnih naslaga na ovom, ali i svim drugim delovima tela. Ako ste ikada pokušali da smanjite ove neugodne naslage i niste uspeli, ovde leži razlog (jedan ili više njih) vašeg neuspeha:

Pročitajte i: 7 načina za uspešno mršavljenje

GENETSKI STE SKLONI DEBLJANJU
Zvuči kao opravdanje, ali je i naučno dokazano postojanje tzv. “gladnog gena”. Ipak, to ne znači da nije moguće smršati, već samo treba više upornosti i discipline.

NISTE ODLUČNI
Možda ste bili na dijeti, ali odmah po prestanku iste ste nastavili sa starim navikama i jeli kao nekada? Ako svemu tome dodamo još da se unesene kalorije lakše “primaju” jer je organizam navikao na manje količine hrane, nastala katastrofa krajnje logična.

NEMATE DOVOLJNO FIZIČKE AKTIVNOSTI
Zbir unesenih kalorija u organizam tokom dana uvek može biti značajno smanjen, a samim tim i smanjena mogućnost debljanja, a sve to samo uz fizičku aktivnost. Barem za početak počnite ići pešaka na posao ili prestanite da koristite lift.

HRANITE SE NEKVALITETNO
Jednom kada počnete živeti na pravi, zdravi način, shvatićete da su hamburgeri, jela sa roštilja, pite i slična hrana nešto što treba izbegavati što je više moguće. Tada ćete početi da birate zdrave namirnice i nosićete od kuće ako na pauzi niste u mogućnosti da dođete di takvih obroka, obroka koji ne uništavaju vaš dobar izgled i zdravlje.

POD STRESOM STE
Kortizol ili hormon stresa, onemogućava topljenje masnih naslaga i to je tvrdnja samih naučnika. Ostalo možete sami zakljičiti…

Pročitajte i  Naučnici otkrivaju: Evo u koje doba dana je dozvoljeno da jedete ugljene hidrate

IMATE  NEUREDAN SAN
Nedostatak sna onemogućava normalno funkcionisanje organizma, pa to može biti jedno od kamenja o koje se saplićete.

FALI VAM MOTIVACIJA
Jaka motivacija je skoro pola odrađenog posla. Većini osoba koje imaju veći broj kilograma, upravo je motiv sve što treba da rade, a ostatak uspeha dolazi usput.

IZA SVEGA STOJI NEKI ZDRAVSTVENI PROBLEM
Ništa jače ne može uticati na promenu kilaže, kako na povećanje tako i na smanjenje iste od zdravstvenih stanja. Zbog toga se enormo debelim osobama, kao i jako mršavim nikada ne treba rugati, jer jako često iza svega stoji problem kojeg možda nisu ni svesni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *