Naučni dokaz da vam je šef potpuno lud! - Men`s Health

Naučni dokaz da vam je šef potpuno lud!

Onaj koji upravlja uvek misli da vremena ima i više nego što je potrebno, dok je za onoga koji obavlja posao vreme mnogo dragocenija stvar, koja mu često fali, pokazuje istraživanje. Razlog je očigledan – ljudi „sa vrha“ veruju da su u potpunoj kontroli svega što ih okružuje.

U suštini, takvim razmišljanjem nisu daleko od istine. Direktori su u mogućnosti da pomeraju zakazano, da sastanke usklađuju isključivo prema sebi, što nije nešto čime bi običan radnik mogao da se pohvali. Na veliku žalost, oni takođe i ne shvataju da je drugima potrebno više vremena da završe sve svoje radne obaveza podjednako dobro kao da imaju samo jednu, a ne sto i jednu (uslovno rečeno), o čemu govori studija sprovedena u Engleskoj. Velika je verovatnoća da je to zato što su veoma fokusirani na svoje ciljeve, i držeći to kao glavni cilj, često im vremenom postaje i jedini.

Ukoliko se budete više interesovali za određeni zadatak, i bili u svakodnevnom kontaktu sa onima iznad vas, oni će tek tada moći da registruju problem, jer ćete im tako skrenuti pažnju sa suvog cilja, i usmeriti ih da razmišljaju i o radnom procesu.

Pročitajte i  Osvajanje sreće

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *