Najbolji lek protiv glavobolje - Men`s Health

Najbolji lek protiv glavobolje

Naime, rezultati novog istraživanja u časopisu Cephalagia otkrili su da seks može da pomogne da se smanji bol koji izaziva migrena.
Čak 60% ispitanika koji inače pate od migrene, izjavilo je da im je seksualna aktivnost pomogla da se smanji glavobolja, ali što je još bolje, možda vam neće ni trebati partner da bi uvideli poboljšanje. Zapravo nije bilo nimalo razlike u smanjenju bola između onih koji su u ovom istraživanju masturbirali i onih koji su imali seksualne odnose, kaže glavani istraživač dr Stefan Evers, neurolog i specijalista za glavobolje na Univerzitetu Munster u Nemačkoj.

ZAŠTO SEKS DELUJE KAO LEK?
Pa kao prvo, seks može da služi kao distrakcija od glavobolje, ali takođe postoji i opuštanje koje sledi nakon orgazma, koja nastupa naravno nakon što se magija dogodi. Orgazam oslobađa endorfin, koji kao što već znamo ima sposobnost da ublaži bol, kaže Evers.

Ali, ako niste baš u raspoloženju kad vas neko testeriše po glavi (da se ne lažemo, mi smo uvek spremni) imate manje popularnu alternativu. U pitanju je joga, prema istraživanju sprovedenom u Indiji joga može da smanji hronične glavobolje čak za 71%, kao i grčenje mišića slepoočnice, onog koji vam pomaže da žvaćete.

Dakle izbor je na vama, seks, masturbiranje ii joga u svakom slučaju probajte na ovaj način da se rešite glavobolje.

Pročitajte i  Ovo niste znali o malinama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *