Navike koje bi mogle da vas ubiju - Men`s Health

Navike koje bi mogle da vas ubiju

 

1. SLANJE PORUKA DOK VOZITE
Slanje poruka dok vozite kola možda ne utiče na vaše zdravlje, ali može biti smrtonosno ukoliko ne obraćate pažnju na put. Studije su pokazale da ljudi koji šalju poruke dok voze na raskrsnicama ne obraćaju mnogo pažnju pa se rizik da poginu u kolima drastično povećava. Vožnja zahteva maksimalnu koncentraciju zato ignorišite telefon dok ste u kolima.

2. SEDENJE PRED TELEVIZOROM
Ovo je jedna od navika koju svi imamo, i gledanje televizije nije problem samo po sebi. Problem su visokokalorične grickalice koje jedemo dok gledamo televiziju. Retko ko će tada uzeti jabuku ili neku drugu zdravu grickalicu, već radije veliku kesu čipsa, a to nikako nije zdravo.

Povećanje težine će vam povećati rizik od artritisa, bolesti srca, raka i mnogih drugih. 

3. JEDENJE ZA STOLOM
Istraživanja su pokazala da su šanse da se ugojite mnogo veće kada jedete za kompijuterom dok radite. Kada surfujete internetom, gledate serije ili klipove dok jedete povećate količinu hrane koju unosite. Jedite u kuhinji i ješćete zdravije i manje. 

4. FIZIČKA (NE)AKTIVNOST
Povećana težina i bolesti koje je prate idu u paru sa fizičkom neaktivnošću.

Kraća šetanja svaki dan ili trening će kontrolisati vašu kilažu, smanjiti rizik od bolesti, a uticaće pozitivno i na vaše mentalno zdravlje. 

5. PUŠENJE
Ovo je očigledno. Ne postoji ni jedna tako popularna navika na ovom svetu koja je toliko štetna kao pušenje. Pušenje izaziva 90 odsto rakova pluća. Ukoliko ostavite cigare istog momenta ćete popraviti svoje zdravlje i vaš kardiovaskularni sistem će početi da se oporavlja. 

6. ČIŠĆENJE UŠIJU
Ovo vam verovatno nije palo na pamet da je opasna aktivnost. Ali čišćenje ušiju može dovesti do smrti. Vrlo lako prilikom čišćenja možete probušiti bubnu opnu što je izuzetno opasno.

Pročitajte i  Koliko seksa nedeljno je dovoljno da biste bili zdravi?

Postoji još jedna loša navika koja vas može koštati života, kliknite OVDE i saznajte koja…

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *