Da li prebrzo starite? - Men`s Health

Da li prebrzo starite?

27 GODINA
Mišićna masa može početi da se smanjuje. Nakon ovog uzrasta, muškarci u proseku gube 1,75 kg mišića na deceniju.

ZAŠTITITE SE
Dvadeset grama proteina surutke nakon dizanja tegova, može povećati porast mišićne mase za 49 odsto, kažu britanski naučnici.

35 GODINA
Pojavljuju se bore oko očiju Kolagen u vašoj koži slabi, bilo od smejanja ili čkiljenja. Ako je u pitanju ovo drugo, čuvajte se. “Velika je šansa da će osobe koje su bore oko očiju dobile od preteranog čkiljenja na jakoj sunčevoj svetlosti, u budućnosti dobiti i rak kože lica”, kaže dr Nil Šulc, dermatolog sa Menhetna.

ZAŠTITITE SE
Nosite i kačket, ne samo naočare za sunce, tokom svih svojih aktivnosti napolju, bilo da je u pitanju šetnja po prirodi, ili rad u bašti. Obavezno svakodnevno koristite zaštitnu kremu, čak i kad idete na posao.

45 GODINA
Pojavljuju se pege od starenja. Pogledajte nadlanicu svoje leve šake koja dobija najviše sunčeve svetlosti dok vozite. Uočavate li braonkaste mrlje? One označavaju oštećenje pigmentnih ćelija koje se preterano
razmnožavaju.

ZAŠTITITE SE
Bilo da uočavate pege starenja, ili ne, primenite kremu sa zaštitinim faktorom 30 svakog jutra, na sve otkrivene delove tela, čak i šake, da biste sprečili pojavu raka kože. Ako želite da posvetlite postojeće mrlje, koristite proizvode sa kojinskom kiselinom.

Pročitajte i  5 načina da sačuvate svoje srce
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *