15 najboljih saveta da izbegnete slomljeno srce - Men`s Health

15 najboljih saveta da izbegnete slomljeno srce

SAVET 1
Izborite se protiv srčanih bolesti pomoću kukuruza šećerca. Ova vrsta hrane prepuna je hroma: što vam je viši nivo ovog super-minerala, to su manje šanse da imate problema sa čukom.
UNIVERZITET HARVARD

SAVET 2
Zaštitite se od srčanih bolesti kivijem. On može da smanji zgrušavanje trombocita za 18 % i nivo triglicerida u krvi za 15%.
UNIVERZITET U OSLU

SAVET 3
Svakodnevnim ispijanjem 60 ml soka od nara u roku od godinu dana, možete poboljšati cirkulaciju krvi i sniziti sistolni krvni pritisak za 21%.
MEDICINSKI CENTAR RAMBAM, IZRAEL

SAVET 4
Zdrave kosti – zdravo srce. Oni koji pate od reumatskog artritisa imaju 60% više šansi da dožive srčani udar, zato pazite da unosite dovoljno kalcijuma, da bi vam srce bolje funkcionisalo.
JOURNAL OF INTERNAL MEDICINE

SAVET 5
Štitite se od infarkta oblačeći kaput. U hladnijim mesecima krvni pritisak raste, zajedno sa opasnošću od ugrušaka. Smanjenje prosečne temperature za 1º C povezuje se sa kumulativnim rastom rizika od infarkta od 2% tokom 28 dana.
LONDONSKA ŠKOLA HIGIJENE I TROPSKE MEDICINE

SAVET 6
Negujte svoje srce čašom klareta dnevno. Crveno vino je bogato antioksidantima koji pozitivno deluju na holesterol. Naučnici preporučuju pinot noir.
UNIVERZITET MISISIPIJA

SAVET 7
Oni koji jedu šest manjih obroka dnevno imaju 5% niži nivo holesterola od onih koji jedu samo jedan ili dva obilna obroka. Smanjite porcije, jedite manje i češće.
BRITISH MEDICAL JOURNAL

SAVET 8
Čuvanjem vitaminskih suplemenata u frižideru produžićete njihovu efikasnost, čime ćete drastično smanjiti rizik od srčanih obolenja.
UNIVERZITET PERDI

SAVET 9
Čokoladni milkšejk smanjuje rizik od srčanog udara. Antiinflamatorne osobine kakaoa smanjuju šanse za arteriosklerozu.
UNIVERZITET BARSELONE

SAVET 10
Nekoliko šnita šunke sadrži dovoljno nitrata da pomogne u sprečavanju kardiovaskularnih bolesti. Je li neko za zidarski sendvič?
UNIVERZITET TEKSASA

Pročitajte i  Inspekcija infekcije

SAVET 11
Produžite sebi život uživanjem na suncu. Pet do dvadeset minuta sunčanja može vam smanjiti šanse za obolevanje od smrtne srčane bolesti za 26%.
UNIVERZITET DŽONS HOPKINS

SAVET 12
Pranje zuba smanjuje vam podložnost srčanim bolestima za 70%, eliminišući bakterije koje izazivaju upalne procese u telu.
JUNIVERZITI KOLEDŽ LONDON

SAVET 13
Za zaštitu od srčanih bolesti, pijte jogurt sa vanilom. Vanila je krcata esencijalnim antioksidansima, koji ublažavaju upale.
EUROPEAN JOURNAL OF PHARMACEUTICAL SCIENCES

SAVET 14
Snom do zdravijeg srca. Tri tridesetominutne dremke sredinom dana nedeljno mogu vam smanjiti rizik od srčanih bolesti za 30%.
ARHIV INTERNE MEDICINE

SAVET 15
Čaša mleka dnevno pomaže u zaštiti od hipertenzije, gadne bolesti koja izaziva infarkt i srčana obolenja.
AMERICAN JOURNAL OF CLINICAL NUTRITION

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *