Hranom protiv glavobolje - Men`s Health

Hranom protiv glavobolje

 

Zbog toga, svako ko se češće susreće sa ovim problemom, treba da proba prirodne načine smanjenja glavobolje, bazirane na biranju namirnica koje sadrže elemente dokazane u borbi sa ovim problemom.

LUBENICA – HIDRATACIJA
Budući da je manjak tečnosti jedan od najčešćih izvora glavobolje, lubenica je savršeni odabir namirnice za rešavanje pomenutog problema. Posebno zbog toga što pored velike količine vode sa sobom nosi i veliku dozu magnezijuma i drugih minerala.

SUSAM – VITAMIN E
Nutricionistička mini bomba, kako često nazivaju seme susama, sadrži velike količine vitamina E, koji inače direktno utiče na uravnotežavanje nivoa estrogena i smirenje migrena. Susam se jednostavno može iskoristiti kao začin i dodatak svakom jelu, od supe, salate, pa sve od prženih jela.

PEČENI KROMPIR –  IZVOR KALIJUMA
Kalijum je hemijski elemenat koji inače kroz ishranu ulazi u ljudski organizam, i na pravi način rešava probleme glavobolje, posebno nastale prethodnom konzumacijom alkohola. Radi se o tome da alkohol sa svojim diuretskim dejstvima iz organizma izbacuje tečnost, ali istovremeno i kalijum, koji je kasnije najbolje nadomestiti jedenjem pečenog krompira i to bez guljenja.

Treba imati na umu da i sami analgetici imaju neke od ovih elemenata u svom sastavu, pa nije ni čudo što je glavobolju moguće rešiti na neki od ovih jednostavnijih načina.

Saznajte i kako hrana može da pomogne pri lečenju depresije!

Pročitajte i  Ove navike uništavaju masne naslage na stomaku!
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *