Tri začina za duži život! - Men`s Health

Tri začina za duži život!

Sve i da nije u pravu, u pitanju su dva začina koja sigurno imate u svojoj kuhinji i jedan nešto egzotičniji, ali ga nije teško naći. U svakom slučaju, ne škodi da probate, a svakako ćete dobiti makar ukusno jelo.

Ne postoji nijedan drugi, prirodni sastojak na svetu koji je efikasniji za smanjenje upala u telu od začinske biljke kurkume. Američka lekarka, Karolin Anderson, dala je javnosti vrlo jednostavan recept kojim se može sprečiti rak. Reč je o smesi, tri lako dostupna sastojka.

Ova saznanja su, kako govori lekarka Anderson, nastala na osnovu dve hiljade godina stare tradicije korišćenja ovih sastojaka u istočnoj Indiji, a koji su potvrđeni najnovijim zapadnim medicinskim studijama i istraživanjima. Anderson je upozorila da, ako koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema mogućnosti da dobijete rak.

RECEPT JE SLEDEĆI:
Pomešajte 1/4 kašičice kurkume sa 1/2 kašičice maslinovog ulja. U to dodajte veći prstohvat svežeg samlevenog bibera. Ta tri sastojka pomešajte u šoljici. Možete ovu smesu konzumirati samu, ali i dodavati raznim jelima, supama i salatama.

Samo pripazite da ako ih koristite u kuvanim jelima, da ove sastojke ne prokuvate previše, već da ih dodate na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomešajte ih s malo vode.

Pitanje je šta od svega toga tačno sprečava rak i širenje raka? Odovor je ova lekarka dala na svom blogu.

„Sva saznanja leže u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od komponenti karija. Njegove antiupalne sposobnosti su neverovatno moćne. Ne postoji nijedan drugi, prirodni sastojak na svetu koji je efikasniji za smanjenje upala u telu od kurkume. Molekuli u kurkumi koje izazivaju ovaj protivupalni efekat nazivaju se kurkumin.

Najnovije studije otkrile su da kurkuma sprečava rak mnogih vrsta, kao što je rak debelog creva, prostate, mozga, dojke. U eksperimentima rađenim na miševima, pokazalo se da koliko god su miševi bili izloženi kancerogenim hemikalijama, sve dok su koristili kurkumu, razvoj brojnih vrsta raka bio je u potpunosti sprečen. Kurkuma ima samo jedan nedostatak, a to je da se kurkuma teško razgrađuje u digestivnom traktu. Zbog toga je idealna kombinacija i za lečenje i za prevenciju raka koristiti kurkumu u kombinaciji sa biberom ili đumbirom. Biber prema istraživanjima povečava efikasnost kurkume za čak 200 odsto“ ,napisala je ona.

Pročitajte i  Napitak koji topi masnoće

Anderson je još naglasila kako je za uspešno preveniranje raka, ali i uništavanje ćelija raka, ovu smesu potrebno koristiti svaki dan u više navrata.

„Koristite je što je češće moguće“, govori Anderson i dodaje kako ova smesa, odnosno prirodni lek protiv zloćudne bolesti, nema neželjenih efekata.

A evo i hrane koje sagoreva kalorije!!

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *