Da li vaš penis smrdi? - Men`s Health

Da li vaš penis smrdi?

Vaše prepone su savršen inkubator za neprijatne mirise: Vruće je, vlažno i ušuškano ispod slojeva odeće.

“Znoj i vlažnost se mešaju sa prirodnim bakterijama koje postoje na našoj koži i stvaraju prepoznatljiv miris tela”, objašnjava dermatolog Keli Pagliaj Redbord sa Džordž Vašington univerzitete. Keli dodaje da prepone naročito sadrže veći broj apokrinih žlezda koje ispuštaju sekrete, ti sekreti pomešani sa znojem mogu da dovedu do alarmantnih mirisa.

Čak i ako nikada niste osetili nikakav neprijatan miris ili ako niste čuli nikakvu žalbu od vaših prethodnih ili sadašnje partnerke, budite sigurni da postoje neki neprijatni mirisi koji vrebaju ispod vašeg donjeg veša. Pored toga što će je “miris” vašeg penisa definitivno odbiti od oralnog seksa, jedan smrdljivi susret može da vam donese nepoželjnu reputaciju kod vaše devojke, a svi znamo da devojke vole da pričaju.

Evo i nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da otklonite i sprečite te neprijate mirise:  

NOVA FRIZURA
Stidne dlačice čuvaju mirise, a takođe otežavaju koži ispod da ostane hladna i suva. Ne morate da se skroz obrijete, ali ukoliko skratite svoje stidne dlačice sa trimerom to će vam u mnogome pomoći, kaže Redbord.

OZBILJNO PRANJE
Već ste izgubili rat protiv neprijatnih mirisa ukoliko niste dobro oprali deo oko vaših prepona. Tobias Köhler, urolog sa Univerziteta Južni Ilinois kaže da je obraćanje pažnje na detalje ovde ključno: “Nemojte samo da nanesete sapun na taj deo”, upozorava Tobias, “Natrljajte sapun malo jače na sve delove prepona”. Antibaterijski sapun bi takođe mogao da pomogne ukoliko vam sve ostalo ne donese uspeh.

OSUŠITE SE
Smanjite vlažnost i smanjićete neprijatne mirise. Ukoliko želite da ostanete suvi morate potpuno da osušite vaš “ponos” pre nego što se obučete, a ovo pravilo posebno važi tokom letnjeg perioda.” Razmislite o korišćenju fena kako biste potpuno osušii taj deo”, predlaže Redbord. I naravno, nakon svakog tuširanja iskoristite čiste peškire kako biste se obrisali, ne one koje ste “koristili samo jednom, ali su i dalje čisti”.

Pročitajte i  Kada vašem organizmu treba voda?

ZAVRŠNI DODIR
Pamuk “diše”, tako da donji veš od ovog materijala svakako će pomoći vašem penisu da ostane čist i što je još važnije bez ikakvih neprijatnih mirisa.

Ukoliko niste zadovoljni velilinom svog penisa, ove vežbe mogu da vam pomognu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *