Sprečite mišićne grčeve - Men`s Health

Sprečite mišićne grčeve

Neki od takvih simptoma su grčenje mišića, nesanica, umor, bleda boja kože, bezvoljnost, slab apetit, glavobolja, razdražljivost i drugi. Svaki od ovih malih problema u suštini bi mogao biti tek jedan od simptoma nedostatka određenog nutrijenta čije povećanje unosa je sasvim dovoljno za rešenje problema.

Tako u slučaju pojave grčenja mišića, ono što treba uraditi je to da svom telu omogućite unos zadovoljavajuće količine kalijuma, magnezijuma i elektrolita, pa će ovaj problem postati prošlost.

Ljudi koji imaju problema sa nesanicom obično pate od nedostatka magnezijuma, cinka i aminokiselina, a hronični umor, pospanost i nedostatak svežine mogu značiti da u krvi imamo nizak nivo gvožđa.

Vitamin C i njegova manjkavost rezultira bledom bojom kože, bezvoljnošću, slabijim apetitom, padom imuniteta, slabom čvrstinom desni i slično.

Zbog svega toga ono što svaki ozbiljni nutricionista, fitnes trener i na kraju krajeva lekar preporučuje je raznovrsna ishrana, a to je upravo zbog ovoga – kako bi u svoj organizam uneli što je moguće više raznovrsnih minerala i vitamina potrebnih za optimalno funkcionisanje tela i kako bi zaobišli sve ove male ali dosadne simptome.

Pročitajte i  Kako se izboriti sa hladnoćom i njenim posledicama
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *