Lična (ne)higijena na plaži - Men`s Health

Lična (ne)higijena na plaži

Osim što brinemo da li će nam se u kupaćem kostimu videti koji kilogram viška, u kom položaju će se videti da nemamo trbušnjake i kako najbrže da dobijemo boju, mnogi ne razmišljaju o tome da zapravo treba povesti računa o još nekim stvarima koje bi trebalo da se podrazumevaju. Da bi se utvrdilo gradivo – evo spiska!

NOKTI
Obzirom da se na plaži skida odeća i da smo svi obasjani suncem, logično je da se sve vidi mnogo bolje i jasnije nego na prigušenom svetlu, dok smo u odeći. Jedna od stvari koje nikako ne smeju da se zaborave jesu nokti. Znamo da je ovo mnogima suvišna informacija, ali isto tako znamo i da neki zaborave da idu tamo gde se izuvaju. Nije na odmet pre plaže pregledati nokte i po potrebi ih srediti jer kad se već dođe do plaže, kasno je za to. To je posao koji traje nekoliko minuta, a ukoliko se ne odradi ostavlja vrlo ružan utisak.

KOSA
Nikako nije fora da se kosa pere u moru, reci ili na bazenu jer se tamo neće oprati nego će se samo pokvasiti. Bez obzira na to što plaža nije izlazak, kosa bi trebalo da bude čista. Tim pre što odlazak na plažu podrazumeva visoke temperature, nije nikakav problem otići čak i sa mokrom kosom – bitno je da je čista. Jer kada se prljava kosa pokvasi, pa osuši sama od sebe, pa onda posle i pregreje, sve to u paketu često ostavlja vrlo neprijatan miris. Takođe posao zvani „pranje kose“ traje svega desetak minuta ili kraće, pa je suvišno blamirati se za takvu sitnicu.

ŠIŠKE ISPOD MIŠKE
Verovatno da mnogi muškarci imaju dilemu da li se leti brijati ispod pazuha ili ne. Neki to rade kako bi imali manje problema a opet s druge strane ovi drugi ni za živu glavu to ne bi uradili jer misle da im taj potez oduzima muškost. Verujemo kako je ovima što se obriju sigurno lakše. Međutim kada se radi o odlasku na plažu (ili na bilo koje drugo mesto gde je vrućina) zaista treba voditi računa o neprijatnim mirisima.Naravno da se dezodoransi ne preporučuju na plaži, ali ako ne planiraš često kupanje onda je ipak bolje koristiti dezodorans, jer svi znamo da„mirisi“ ispod ruke znaju da budu više nego neprijatni.

Pročitajte i  Usuđujete li se da isprobate ove jesenje trendove?

BUBULJICE
Potpuno nerazjašnjen fenomen ali do bola odvratan jeste čačkanje sopstvenih (a ponekad i tuđih) bubuljica baš na plaži. Mnogi ovo smatraju najodvratnijim prizorom koji se (nažalost, često) viđa na plaži. Nikako! Ali nikako ne podležite ovim niskim strastima, jer osim toga što je izuzetno nehigijenski za onog ko to radi, u drugim ljudima izaziva osećaj doživotnog gađenja. Šta god da se desi i šta god da vidite na svojoj koži, sačuvajte to za kozmetičara ili makar za koliko-toliko higijenske uslove u vašem kupatilu, koje je daleko od očiju vaših prijatelja i ostalih kupača.

 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *