5 pitanja za svaki dan - Men`s Health

5 pitanja za svaki dan

Sva ta mala pitanja, kao na primer:”šta ću danas da jedem?” ili “da li da idem na piće ili ne?” jesu važna za što bolje organizovanje dana i ukupno veći užitak u njemu. Problem postoji kada većina ljudi zaboravi da postavi sebi velika pitanja, pitanja koja mogu promeniti njihove živote na bolje.

Obično sebi ne ostavimo ni sekund da razmislimo o tome šta je zaista važno i šta je to što će biti stvarno dobro za nas, već donosimo odluke redom, kako nam se učini da je najbolje u tom trenutku.

Poznata izreka velikog Sokrata koji je takođe razmišljao o ovoj temi glasi: “Neistražen život (život bez propitivanja) nije vredan življenja”. Zbog svega toga, donosimo pet pitanja koja svako od nas treba sebi da postavi svakog jutra. Za pronalaženje odgovora će trebati nekoliko minuta, ali užitak će trajati tokom celog dana, budemo li se držali odgovora.

KOLIKO SAM ZAISTA SREĆAN DANAS OD 1 DO 10?
U obzir bi trebalo da uzmete sva životna polja, te u potpunoj iskrenosti prema sebi pronađete pravi broj. Na taj način možete da se suočite sa stvarnim razlozima zbog kojih je broj manji i konačno da uradite nešto na povećanju ukupne sreće.

KAKAV ŽIVOT ŽELIM DA ŽIVIM?
Razmislite o svom životu 10 godina u budućnosti. Da li ste zadovoljni sa svojim trenutnim životom? Jeste li zadovoljni sa svojom vezom, poslom, zdravljem? Oslikajte savršeni život koji želite da vodite. Koliko je drugačiji? Vizualizovanje pomaže da jasno shvatimo na čemu treba da radidmo kako bi se došlo do željenih promena.

KAKO ZA VAS IZGLEDA USPEH?
Za neke ljude to je dostizanje nivoa eksperta u njihovoj branši. Za neke je uzimanje godine odmora svakih pet do sedam godina. Za neke je to poboljšanje zdravlja i poboljšanje odnosa u porodici. Budite jasni u tome kako uspeh izgleda u vašim očima i nikako nemojte pasti pod uticaje tuđih želja. Vaš život je samo vaš i pronađite svoj željeni put.

Pročitajte i  Rešenje za dobar san

ŠTA MI DONOSI ZADOVOLJSTVO?
Da li je to pisanje, učenje, pevanje, volontiranje, plesanje? Bilo šta da je, pronađite vreme za to!

ŠTA JE TO ŠTO MOGU DA URADIM U NAREDNE DVE NEDELJE, A ŠTO MOŽE DA MI POBOLJŠA KVALITET ŽIVOTA?
Sa ovim pitanjem pogađamo u srž. Svi su odgovori jako važni, ali i dalje ništa ne znače bez pokretanja prave akcije. Krenite sa sitnicama. Pišite blog, krenite u teretanu, možda bi mogli početi da pričate sa svojim prijateljem koji živi negde u inostranstvu kako bi se mogli videti u narednim mesecima. Najbolje vi znate šta je to što će izazvati uzbuđenje i sreću u vašem životu. Nemojte odustati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *