Zdravstvene prednosti plivanja i vodenih sportova - Men`s Health

Zdravstvene prednosti plivanja i vodenih sportova

Fizička aktivnost može poboljšati zdravlje ljudima sa dijabetesom, kao i srčanim bolesnicima. Plivači imaju duplo manji rizik od infarkta, u poređenju sa neaktivnim ljudima. Iskustvo pokazuje da ljudima više prijaju aktivnosti u vodi nego vežbanje na kopnu. U vodi možete više uživati, jer vežbanje može trajati duže nego na kopnu, bez povećanog napora, i bez bolova u mišićima i zglobovima.

VODENI SPORTOVI I HRONIČNA OBOLJENJA
Fizička aktivnost u vodi umnogome može pomoći osobama s hroničnim oboljenjima. Ljudima sa artritisom, plivanje omogućava fizičku aktivnost bez opterećenja, poboljšava mobilnost zglobova bez simptoma koji vode pogoršanju stanja. Osobe sa reumatoidnim artritisom imaju više zdravstvenih koristi nakon hidroterapija nego sa drugim aktivnostima. Vežbanje u vodi takođe poboljšava stanje bolnih zglobova i smanjuje bol od osteoartritisa.

VODENI SPORTOVI I MENTALNO ZDRAVLJE
Vodeni sportovi poboljšavaju mentalno zdravlje. Plivanje može poboljšati raspoloženje kod oba pola, kako kod muškaraca, tako i kod žena. 
Za ljude sa fibromialgijom, plivanje može smanjiti anksioznost a terapija u toploj vodi može smanjiti depresiju i poboljšati raspoloženje. Roditelji dece s problemima u razvoju smatraju da rekreacione aktivnosti, kao što su plivanje, poboljšavaju i učvršćuju veze između članova u porodici.

VEŽBANJE U VODI I STARIJE OSOBE
Vežbanje u vodi može veoma koristiti starijim osobama, jer poboljšava kvalitet života i održava telo zdravijim. Manje pokretni stariji ljudi takođe osećaju veliko poboljšanje prilikom hidro terapija. Fizička aktivnost u vodi takođe poboljšava ili održava zdravlje kostiju.

DOBAR IZBOR
Vežbanje u vodi nam pruža mnoge fizičke i mentalne zdravstvene prednosti, pa je dobar izbor za ljude koji žele da budu aktivni. Kada ste u vodi, pridržavajte se dobrih plivačkih manira, kako bi zaštitili sebe i druge od bolesti i povreda, vežbajući zdravo i sigurno.

Pročitajte i  Mišićni oporavak: 5 vitamina za više snage
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *