Lečite se sami - Men`s Health

Lečite se sami

Naravno, kada kažemo lečite se sami, ne mislimo na lekove koji idu na recept i koje samo lekar može da vam propiše. Mislimo na suplemente koji vam mogu pomoći da zaštitite svaki centimetar svog najdragocenijeg mišića.

ELEMENT KOJI NEDOSTAJE
Nedavna istraživanja sprovedena na Harvardu pokazala su da muškarci sa niskim nivoima minerala hroma u krvi, imaju značajno povećan rizik od srčanih oboljenja. Poboljšajte zdravlje svog srca suplementima hroma. Doza od 200 mikrograma dnevno je najbolja.

NE MEŠAJTE TABLETE
Uticaj aspirina na smanjenje zgrušavanja krvi je dobro poznat, ali novija istraživanja pokazuju da osobe koje ga uzimaju zajedno sa ibuprofenom imaju gotovo 75 odsto veći rizik od prevremene smrti od onih koji ga piju samog. Zato, ne mešajte lekove.

POJAČIVAČ PERFORMANSI
Suplement koji dokazano ima najpovoljniji uticaj na srce je koenzim Q10. Veruje se i da snižava krvni pritisak.

NIJE SAMO ZA DEVOJKE
Poboljšajte zdravlje folnom kiselinom. Istraživanja su pokazala da je dobra za vas isto koliko i za trudnice. Muškarci koji unose dovoljno folne kiseline imaju za 16 odsto niži rizik od bolesti srca od onih koji unose suviše malo. Navalite na lisnato povrće i mahunarke.

ČISTAČ ARTERIJA
Istraživanje sprovedeno na Klinici Mejo otkrilo je da redovno uzimanje nijacina (vitamin B3) povećava nivo dobrog holesterola, a istovremeno smanjuje nakupljanje lošeg holesterola u vašim krvnim sudovima

Pročitajte i  Teniski lakat
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *