Mitovi o zdravlju muškaraca - Men`s Health

Mitovi o zdravlju muškaraca

Evo par dobrih (a bogami i par loših) vesti po pitanju muškog zdravlja. Razbijte mitove, pročitajte istinu i da li:

NOŠENJE KAPE IZAZIVA ĆELAVOST
Možda se čuli kako muški članovi porodice krive kapu koju su nosili u vojsci za ćelavost? Ili vas je mama možda tako plašila ako joj se nije dopadao kačket koji ste nosili. istina je da nije dokazano da nošenje kape, šešira, kačketa, šta god od „head gear“-a izaziva ćelavost. Muški tip ćelavosti posledica je smanjenja folikula (korena) dlake zbog čega kosa postaje prvo tanja a zatim opada.

MUŠKARCI KOJI NOSE SLIP GAĆE IMAĆE PROBLEM SA PLODNOŠĆU
Naime kruži neka priča da su bokserice zdravije za muškarce jer kao ima više mesta. Pa se tako mladim muškarcima, a još češće mladoženjama savetovalo da se manu uskog donjeg veša ako žele potomstvo. Iako zaista povišena visoka temperatura u regiji prepona može da izazove smanjen broj spermatoizoida, to se ne odnosi na ovu vrstu donjeg veša.

ŠTO SE VIŠE BRIJETE BIĆE VAM GUŠĆA BRADA – ILI DA ĆE DLAKA BITI JAČA…
Opet samo mit. Debljina i gustina dlake brade zavisi opet od folikula dlake, a ne od broja brijanja. Ne znamo da li je ovo dobra ili loša vest ali brijanje neće promeniti kvalitet vaše brade. 

AKO NE PATIM DOK VEŽBAM, DŽABE VEŽBAM – NO PAIN, NO GAIN?
Pa nije baš tako ne morate da se raspadate u teratani da bi napredovali. U stvari bol je znam da nešto verovatno ne radite kako valja i možete se ozbiljno povrediti ako ignorišete bol tokom vežbanja. Drugo je ako vam je naporno, zamorno ili teško ili ako imate upalu mišića nakon vežbanja. Ali tokom samog izvođenja vežbi treba samo da vam je (umereno) teško ali ne i da vas išta boli.

Pročitajte i  Nega: Kako da smanjite pore na licu

MUŠKARCI NE DOBIJAJU RAK DOJKE
Na žalost iako je bolest mnogo ređa nego kod žena i muškarci imaju žlezdano tkivo iz kog može da nastane rak dojke. Takođe, obzirom na retkost ove bolesti kod muškarca oni često ignorišu problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *