Utiče li stres jače na muškarce? - Men`s Health

Utiče li stres jače na muškarce?

Stres je bolest savremenog doba, teško da postoji neko da nije iskusio njegov uticaj na svom zdravlju. Rastrzani između rokova na poslu, porodice, računa, mnogi mu ne mogu odoleti. Ali kada smo mi muškarci konkretno u pitanju, stručnjaci tvrde da mi na stres ne reagujemo isto kao i lepši pol.

Pročitajte nekoliko informacija o tome kako na nas utiče stres.

Istraživanja su pokazala da je jedan od najčešćih okidača za stres kad su u pitanju žene socijalna odbačenost, dok kod nas utiču i neke druge životne poteškoće. Najveći okidač za stres kod jačeg pola (muškaraca) je svakako posao, ovo može biti poseban pritisak ako je muškarac jedini koji zarađuje u porodici. Situacije kao što su nerazumevanje kolega sa posla ili ne dobijanje zasluženih pohvala za rad, nemogućnost napredovanja, mnoge od nas plaši, zbog pomisli da će zbog mogućeg otkaza ili degradacije svoju porodicu ostaviti na cedilu.

Većina žena stres pokazuje uznemirenošću, dok se to većina nas pokušava stres uspešno sakriva, iako je često njegov nivo mnogo viši neko kod naših saputnica. Kod muškaraca se stres odražava na zdravlju, učestalim problemima sa stomakom i glavoboljama. Zbog bojazni da ne ispadnu slabići, muškarci obično trpe i kupe u sebi. I upravo zbog toga nam stres skraćuje život, nas savet je da nađete neki zdrav način da se rešite stresa. Seks pomaže, kao i vežbanje, ni video igre nisu loše, ali tu ne smete da preterujete.

Pročitajte i  ZDRAVI, BRZI, SNAŽNI: 8 saveta da svoje sačuvate svoje "plivače"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *