Kako da preživite PMS: Vodič za muškarce - Men`s Health

Kako da preživite PMS: Vodič za muškarce

PSIHA
Većina žena je tokom tih dana posebno razdražljiva. Vlada krilatica “mrzim sebe i svet oko sebe”. Da, to se može odnositi i na vas. A da pri tom niste ni krivi ni dužni. Tih dana ženama upravljaju hormoni. Brže se naljute, brže gube živce, padaju u laganu depresiju, ništa im se ne da. Tu ne možete napraviti ništa, jer i ako pokušate da u tom preriodu provedete manje vremena sa njima, to će značiti da ih izbegavate, rešenja jednostavno nema. Jedino budite svesni da niste vi ništa niste skrivili. Ali isto tako nemojte ih dodatno ljutiti. Ko zna u šta bi se mogle pretvoriti.

GLAVOBOLJA
Mnoge žene tih par dana pate od jakih glavobolja. U većini slučajeva ne pomažu ni tablete za bolove. To nije izmišljotina. U tom periodu “boli me glava” nije izgovor da ostanete uveče bez seksa. Takođe važi – nemojte ih dodatno ljutiti.

TEŠKE NOGE
Neke žene pate od bolova u nogama koji se često reflektuju kao “teške noge“. Reč je o umornim nogama, kao da su pretrčale par krugova oko fudbalskog stadiona. Najbolje što možete da učinite za vašu dragu, je lagana masaža stopala. A žene će vam biti večno zahvalne.

PROMENE NA GRUDIMA
Na zadovoljstvo svakog muškarca, ženske grudi tokom PMS-a nabubre. To može biti skoro nevidljiva promena, ali isto tako grudi mogu izgledati veće za pola broja ili čak jedan broj brushaltera. Oduševljeni ste. Tako lepo stoje, nabubrene i zovu vas. Samo mala napomena – tokom PMS-a ženske grudi bole. Takođe su im osetljive bradavice. Budite nežniji prema njima nego inače. I nemojte ih ljutiti.

GRČEVI
Mnoge žene pre menstruacije pate od grčeva koji su uzrok kontrakcije mišića materice. Jačina bola može da varira. Vaša devojka možda jedan mesec neće osetiti ništa, dok drugi može ceo dan da provede u krevetu.

Pročitajte i  Unapredite svoju memoriju

MUČNINA
Određeni postotak žena tokom PMS oseća blagu mučninu, koja je često propratna pojava glavobolje.

NADUTOST
Manifestuje se osećaj nadutosti u predelu stomaka. Žene se osećaju debelo i naduveno poput velikog šarenog balona. Još samo da počnu da lete. Nemojte da komentarišete njihov veliki stomak, ako vam je život mio.

ŽELJA ZA SEKSOM
Vrlo osetljiva tema. Mnogim devojkama uz sve gore navedene simptome tokom tih dana nije uopšte do seksa. Međutim, određeni broj jednostavno poludi. Postaju nezasite i divlje. Više su napaljene i lakše doživljavaju orgazme. To takođe može da varira od meseca do meseca. Jednostavno se prepustite u ruke vaše devojke. Neka ona preuzme kontrolu, onoliko koliko njoj odgovara. Ko zna u šta bi se seks mogao pretvoriti. Možda, uprkos negativnim simptomima, ipak zavolite njen PMS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *