Kako se boriti sa erektilnom disfunkcijom? - Men`s Health

Kako se boriti sa erektilnom disfunkcijom?

Razgovarajte o tome pre nego što počnete da razmišljate o intimnosti – kaže Kit Lojd, profesor urolog na Univezitetu Birmingem u Alabami. Ako ne možete biti dobri u krevetu, unapred objasnite partneru medicinski problem koji imate.

Seks terapeut Džejn Braun, savetuje svim pacijentima da pročitaju knjigu „Nova muška seksualnost“, pisca Bernija Zilbergelda. Da biste lakše započeli razgovor na ovu temu, stavite knjigu na vidno mesto, kako bi je partnerka uočila, savetuje Braun. Kada spazi knjigu, počnite razgovor rečenicom poput: „Znaš, imam ovaj problem, pa čitam ovu knjigu da vidim da li bi mogla da mi pomogne.“

U najboljem slučaju, partnerka će ponuditi pomoć. U najgorem slučaju – neće. Život ide dalje! Ako vaša izabranica ne želi da bude uz vas kad imate problem, da li biste stvarno želeli da ostanete sa njom?!

POBEDITE STRAH OD “AKCIJE”
Kada imate erektilnu disfunkciju, možete postati opsednuti erekcijom i gubitkom sposobnosti ove vrste. Uz to, erektilna disfunkcija može doći i proći, što možda uzrokuje još veći strah, jer ne znate kada će se pojaviti.

„Jednom kada steknete psihološku naviku da se pitate da li ćete imati problema u krevetu, skoro garantovano nećete postići erekciju. Iako je vaše zdravstveno stanje pod kontrolom, psiha može biti nadmoćnija“ – kaže Braun.

Braun kaže da je među njenim pacijentima koji imaju erektilnu disfunkciju izazvanu psihološkim faktorima, 90 posto njih vidi napredak kada se koncentriše na zadovoljavanje partnera umesto na svoju erekciju.

„Samo kada poveruju u ovo, napredak je ogroman!“ – kaže Džejni Braun i dodaje da kada zaborave na erekciju i koncentrišu se na partnera, iznenada primete erekciju.

Braun savetuje da uz oralni seks treba da istražujete erogene zone, uključujući vrat, uši, bradavice…

Pročitajte i  Trening za vijuge

„Od svojih pacijenata tražim da otkriju šta njihov partner voli. Vi i vaš partner ne znate da čitate misli, niti treba da znate“ – kaže Džejni Braun.

LEKOVI I TERAPIJA
Lojd savetuje da ukoliko koristite lekove za erektilnu disfunkciju, poput vijagre, možda ćete biti spontaniji i opušteniji, jer nećete konstantno brinuti o erekciji.

„Vijagra se može koristiti diskretno, tako što ćete je uzeti sat ili dva pre planirane aktivnosti“ – poručuje Lojd.

Upotreba proizvoda i injekcija koji izazivaju erekciju mogu biti izazov. Mala kuglica ubačena u penis može iazvati blagi vaginalni svrab ili peckanje kod ženskih partnera. Ali, za svaki slučaj obavestite partnera ako planirate da je koristite – kaže Lojd.

Ako tablete ne deluju, Lojd savetuje injekcije kao sledeće najlakše rešenje i dodaje da je za pacijente sa značajnom disfunkcijom erekcije koji su u vezi, najbolje rešenje implantat.

Ako imate problema sa postizanjem ili održavanjem erekcije, recite to partnerki i uverite je da problem nije u njoj. „Dajte joj do znanja da problem nije u njoj i da ne želite da se to dešava“ – savetuje Džejni Braun.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *