Kako da se izborite sa masnoćom? - Men`s Health

Kako da se izborite sa masnoćom?

Ljudi koji se obrate nutricionisti dobiju velike zabrane, a oni koji pokušavaju sami da se oslobode masnoće često ne usprevaju. Evo četiri načina kako da se izborite sa gojaznošću.

NA SPAVANJE!
Muškarci koji imaju uredan san za razliku od onih koji ne spavaju imaju čak 24% manje šanse da budu gojazni. Motivišite sebe da odete na spavanje u normalno vreme, savetuju stručnjaci za dobar san.

BRAON MASTI
Svaki organizam ima određenu kolčinu braon masti koje generišu toplotu koja sagoreva masti. Kada se braon masti hlade i zagrevaju, održavaju zlatnu sredinu vaše težine. Ali ukoliko žeite da povećate njuhovu aktivnost unesite u organizam namirnice koje imaju nisko kalorične vrednosti, savetuje doktor Filip Šerer.

OGRANIČITE UNOS HEMIKALIJA
Unos štetnih namirnica u organizam koje sadrže različite hemikalije pogoršavaju vaš metabolizam. Jako je važno da obratite pažnju na to da li ćete jesti organsku ili neorgansku hranu.

“ Organska hrana ne sadrži pesticide i druge štetne materije. Zato se hranite zdravo“, savetuje doktor Brus Blumberg.

IZBEGAVAJTE LINOLNU KISELINU
Linolna kiselina je polinezasićena masna kiselina koja se koristi u biosintezi arahidonske kiseline. Ima je u izobilju u nezdravoj hrani poput slanine, prženog hleba, sojinog ulja, kukuruznog ulja, šunke, majoneza i čipsa. Izbacite je potpuno iz svog jelovnika, i smanjićete masti u organizmu.

Pročitajte i  4 pojave koje ni nauka ne ume da objasni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *