7 činjenica o penisu koje niste znali - Men`s Health

7 činjenica o penisu koje niste znali

SAMO 600.000 “KLONOVA”
Prosečan muškarac tokom seksa u šetnju izvede oko 40 miliona svojih minijaturnih ‘’klonova’’, ali ta brojka zna da dosegne i do 600 miliona, koji se u spoljni svet prebacuju brzinom od 45km/h. Od tolikog broja, samo jedan je pobednik, koji će brzinom od 3 milimetra u minuti doći do željenog cilja.

PLAVI KIT REKORDER
Sisavac koji drži rekord najvećeg penisa na svetu je plavi kit, a ta dužina iznosi 2,5 metra. Koja je onda najmanja veličina? Takav record drži jedna vrsta miša sa dužinom penisa od 5 mm.

OBREZANI?
Istraživači su pokazali da je čak 30% muške svetske populacije obrezano. Većini je ipak to urađeno zbg religije, ali u Americi se taj broj povećava na 55% zbog higijenskih razloga.

POLNA KOST
Zapravo, vaš ponosni ud je kao sunđer ili balon, koji se doslovno napuni krvlju. Čim se krvlju ispuni do kraja, protok se zaustavlja. Kao što već znate, ljudski penis ne sadrži kosti, dok je kost u penisu vrlo česta kod drugih sisavaca, čak i kod šimpanze i gorile. Nažalost, i pored toga što ne sadrži kost, vaš ljubimac može da se slomi.

PENIS GOSPODAR
Da li ste znali da se za vreme vašeg najdubljeg sna (REM faze sna) vaš ljubimac diže i do 9 puta. Ono što je zanimljivo jeste da zapovedi za dizanje ne dolaze iz mozga, već iz područja kojim on vlada.

KOLIKO NOS TOLIKI PONOS?
Prosečna dužina penisa, mereći ga od vrha pubične kosti iznosi 14 cm. Suprotno narodnom verovanju, veličina se ne može uporediti sa veličinom nosa, palca ili stopala.

PLAVI TESTISI
Kada ste doživeli uzbuđenje, ali iz nekog razloga niste doživeli orgazam, kao posledica tome mogu se javiti takozvana plavi testisi. Do sindroma dolazi kada se, zbog uzbuđenosti, u polni organ slije krv i tamo ostane. Rešenje? Hladan tuš ili nagovorite vašu partnerku da vas reši muka.

Pročitajte i  Da li prebrzo starite?

 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *