Kako da iskoristite stres? - Men`s Health

Kako da iskoristite stres?

Možda niste navikli ovo da čujete, ali stres ne utiče na vaš životni vek. Evo dokaza: Istraživači u Mičigenu tražili su od 3 000 ljudi da ocene svoj nivo stresa, i tako ocene koliko je verovatnoća da utiče na njihovo zdravlje. Oni koji su smatrali da je to bilo štetno, imali su 43% veću šansu da umru u periodu ispitivanja. Glavu gore i to neće da vam se desi!

Ako vam je potrebna pomoć da redefinišete stres, probajte ovako: Umerene doze vam mogu pomoći da se brže oporavite od bolesti, kažu sa Univerziteta u Stanfordu.

Naravno, možete da počnete da se znojite kada šef rad na novom projektu usmeri na vas, ali pored toga ćete osetiti i uzbuđenje. Zbog toga će dopamin teći vašim mozgom i vi ćete osetiti zadovoljstvo. Nećete dobiti dopamin ako radite stalno istu stvar. Dakle, nemojte da vas obeshrabruju priče psihologa koji smatraju da je stres ubica. U suprotnom ćete propustiti sve svoje prednosti, i šansu da se popnete na merdevine uspeha.

NAPRAVITE NESALOMIVU SNAGU

Mislite o lupanju srca, kao da se vaše telo priprema za neke lepe stvari. To će proširiti vaše arterije i povećati pažnju.

Zamenite ”hormon stresa” sa onim ”ustati i otići”. Utvrđeno je da su optimisti pokazivali manje odgovora na stres i imali više koristi za svoje zdravlje.

Posvetite se porodici ili dobrotvornim akcijama. Dobročinitelji žive duže, pa čak i ako su pod stresom, kažu istraživači sa Bafalo Univerziteta.

Pročitajte i  Gde se krije rak kože
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *