Skener bez dodatnog jonizujućeg zračenja - Men`s Health

Skener bez dodatnog jonizujućeg zračenja

Međutim CT i procedure njegovog snimanja su povezani sa znatnim izlaganjem jonizujućeg zračenja i rizika od sekundarnog razvoja raka kasnije u životu.

 Cilj je bio da se stvori visoko efikasno, klinički izvodljivo, jonizujuće zračenje bez editovanja metode zasnovane na celom telu, difuzno otežanim MRI i dodatkom gvožđa ferumokitola, kao kontrasnog agensa.

METODE
Uporedili su novi kontrasni agens sa starim – fluorodeoksiglukozom, kod dece I mladih odraslih sa malignim limfonima I sarkomima. Nakon dobijenih slika, dobijeni rezultati su upoređeni koristeći statistiku. Histologija I praćenje snimaka služili su kao standardne reference.

NALAZI
22 od 23 pacijenta regrutovali su analize, jer je jedan pacijent prekinuo analize pre završetka skeniranja celog tela. Pomoćni rezultati pokazali su veoma dobre rezultate u obradi snimaka. A neželjena dejstva pri korišćenju ferumokitola nisu zabeležena.

TUMAČENJE
Ferumokitol poboljšava snimke celog tela, a kod postavljanja dijagnoze raka kod dece I mladih ne oslobađa jonizujuće zračenje. Ovo može pomoći da se spreči dugoročni sporedni efekat od radiografskih procedura.

 

Pročitajte i  MH devojke: Upoznajte Šarlot Mekini! (FOTO+VIDEO)
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *