5 načina za uspešnu karijeru - Men`s Health

5 načina za uspešnu karijeru

Za vas smo izdvojili pet korisnih saveta kojima ćete ponovo biti okarakterisani kao osoba koja odlično obavlja svoj posao, ali i uživa u onome što radi.

POHAĐAJTE KURSEVE
Ako znate da postoji određena stavka koja bi vam zaista pomogla u poslu, najmanje što možete da uradite jeste da odete na kurs kako biste je usavršili. Posebno će vam biti od koristi u slučaju da budete prvi ili čak jedini koji je stekao određene sposobnosti. Naklonost nadređenih je zagarantovana.

UGLEDAJTE SE NA KOLEGE
Prilikom poslovnih sastanka veoma je bitno da obratite pažnju na svaki pokret i reč svojih sagovornika. Naročito se odnosi na kolege koji su na uticajnim pozicijama i istovremeno cenjeni u poslovnom okruženju. Sledeći put kada se nađete u sličnoj situaciji probajte da primenite istu tehniku gestikulacije kako biste postepeno razvili bolje sposobnosti i veštine pregovaranja koje će obezbediti siguran uspeh.

BUDITE STRASTVENI
Kada pristupate nečemu puni strasti, gotovo je sigurno da ćete uspeti. Konstantno ćete se truditi da uradite najbolje što možete, a vaš trud će stopostotno biti nagrađen. Ovo je najbolji način za konstantnu motivaciju i želju da idete dalje.

ŠIRITE KRUG LJUDI
Zašto biste se od gigantske firme u kojoj radi više stotina ljudi zadržali samo na tih nekoliko koji vas okružuju unutar kancelarije? Ne pričamo o prijateljstvu, već o jednostavnom povezivanju sa drugim osobama kako biste ostali primećeni, upoznali se sa njihovim sistemom rada, naučili nešto novo, proširili vidike, i učinili posao zanimljivijim. Ko zna, možda vas i neko od nadređenih primeti, pa dobijete i unapređenje…

BUDITE MENTOR
Novi kolega se pojavio na poslu i ne snalazi se baš najbolje. Budite vi ti koji ćete pritrčati u pomoć! Ne samo što ovo može da znači toj osobi, već ćete i sami imati šansu da pokažete svoje umeće i sposobnosti. Pored toga ćete svakako postati cenjeni zbog svojih nesebičnih gestova, što će takođe pružiti dodatnu motivaciju da nastavite da dajete sve od sebe.

Pročitajte i  5 grešaka koje pravite tokom doručka

 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *