Sačuvajte "ponos" - Men`s Health

Sačuvajte “ponos”

PEJRONIJEVA BOLEST
Ovo oboljenje predstavlja pojavu tvrdih čvorića unutar penisa, što dovodi do bolnih i otežanih erekcija i jedva mogućih seksualnih odnosa. Vizuelno, to se odražava na penis tako što izgleda zakrivljeno, a zastrašujući je podatak da, samo u SAD, 65.000-12.000 sredovečnih muškaraca godišnje dobije Pejronijevu bolest kao dijagnozu.

Ipak, lečenje je moguće – i lekovima i operacijom, ali stručnjaci napominju da potpuni oporavak nije zagarantovan.

SLOMLJEN PENIS
Budući da u polnom organu nema kostiju, jedino što se u njemu može slomiti je kavernozno telo penisa – cilindrični kanal koji se, tokom erekcije, puni krvlju, smatraju naučnici s Univerziteta u Ohaju.

Ukoliko se ovi kanali saviju za vreme erekcije (što se najčešće događa tokom seksa), mogu pući i izazvati izlivanje krvi u penis, što dovodi do oticanja polnog organa i trajnog deformiteta ili impotencije. Rešenje je hitna operacija.

ČUVAJ SE PSA
Nakon što popije previše, većina momaka ne može da pronađe ključeve ili novčanik. Ipak, jedan muškarac iz Dominikanske republike probudio se jednog jutra i shvatio da mu je nestao – penis.

Komšija ga je, potom, obavestio da ga je prošle večeri napao pas i odgrizao polni organ nesrećnog šezdesetčetvrogodišnjaka.

ZAŠTO SU TETOVAŽE DOBRE?
Nakon što je na penis istetovirao inicijale svoje devojke, jedan Iranac je doživeo erekciju koja je trajala čak tri meseca. Utvrđeno je da je to posledica abnormalno visokog krvnog pritiska nastalog predubokim ubodima igle za crtanje tetovaža.

Ipak, ovaj muškarac je odlučio da živi s erekcijom jer je uživao u seksu…

TUŽAN KRAJ
Jedan Amerikanac tužio je floridsku agenciju za zapošljavanje nakon što mu je fabrička mašina odsekla genitalije jer je rukovao njome bez prethodne obuke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *