Ne ignorišite ova 4 simptoma - Men`s Health

Ne ignorišite ova 4 simptoma

Zdravstveni problemi često počnu naivno, kao što rak pluća počne upornim kašljom ili što od sićušnih mladeža postane melanom. Dakle, ako ste ikada bili zabrinuti da bi vaš naizgled bezazleni simptom otvorio poglavlje mega katastrofe, postoji dobar razlog.

Ako primetite nešto neobično, ili neke promene u simptomima, posetite svog lekara. Ovde možete pročitati najčešće simptome koji mogu zahtevati medicinsku pažnju.

GORUŠICA
Šta je verovatno: Obična, bezazlena gorušica

Ali šta može biti: Srčani udar. Obe stvari izazivaju bol u grudima, ponekad i u vratu i vilici. Previše je slično tako da lako možete biti u zabludi.

Kako da napravim razliku: Ako imate bilo koje druge simptome, poput kratkog daha, bola u ruci, mučnine, povraćanja ili znojenja u periodu kada vam je gorušica najveća, trebalo bi potražiti pomoć. Svi ovi simptomi mogli bi da ukažu na neka ozbiljnija dešavanja.

KRV U SPERMI
Šta je verovatno: verovatno je to posledica povrede zbog grube mesturbacije ili seksa, ili čak infekcije prostate.

Ali šta može biti: rak prostate ili testisa. Ako se rak proširio u semene vezikule koje proizvode spermu, možda postoji dovoljno krvnih zrnaca koji su vidljivi u vašoj spermi.

Kako da napravim razliku: ukoliko ne možete da se setite neke vrste povrede, a krv se i dalje pojavljuje obavezno posetite lekara. Čak i infekcija zahteva lečenje.

JAKA GLAVOBOLJA
Šta je verovatno: Dehidratacija, nedostatak sna ili stres

Ali šta može biti: Moždano krvarenje

Kako da napravim razliku: ako vas glavobolja budi u toku noći, tražite medicinsku negu. Obratite pažnju i na iznenadne promene u učestalosti i intenzitetu vaše uobičajene glavobolje. Normalno je da ih dobijete jednom mesečno, ali ako počnu da se dešavaju svakodnevno ili ako je intenzitet vaše uobičajene glavobolje na skali do 10 bio 3-4, a sada je 8-9, to su znaci da se nešto ozbiljno dešava. Promene u vidu, nemogućnost govora, slabost ruku i nogu, gubitak osećaja u licu mogu takođe ukazati na krvarenje mozga, aneurizme, šlog ili čak tumor.

Pročitajte i  Jake ruke, dug život!

BELE NASLAGE U USTIMA
Šta je verovatno: Upala grla

Ali šta može biti: oralni rak

Kako da napravimo razliku: Pogledajte još jednom. Bela, baršunasta naslaga bilo gde u ustima može da ukaže na oralni rak. Upaljeni deo je obično beo, natečen, okružen crvenim, upaljenim tkivom. Napravite razliku, pogotovo ako ste pušač.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *