Dve muve jednim udarcem - Men`s Health

Dve muve jednim udarcem

Budite se rano i oterajte rak. Muškarci sa višim nivoom hormona melatonina koji se uključuje u regularnom ciklusu san – buđenje, imaju 75% manji rizik od raka prostate u odnosu na momke sa nižim nivoom ovog hormona, istražuju u Hardvardskoj školi za javno zdravlje.

ISTRAŽIVANJE
Melatonin se smatra antioksidantom i neki tvrde da on može da spreči rast ćelija raka, međutim to još nije dokazano na ljudima.

“Pre nego što počnete dodavati melatonin, što neki ljudi rade boljim snom, znajte da ovi rezultati verovatno imaju više veze sa kancerogenim efektom lošeg sna uopšte”, kaže Kris Zima, direktor medicinskog centra u Virdžiniji.

Melatoninski dodaci mogu pomoći boljem spavanju, ali oni su više kao flasteri na rani. Bolja ideja je da identifikujete loše navike koje vas sprečavaju da brzo zaspite. Odlazak u krevet u isto vreme svake noći, buđenje u konzistenstno vreme i redovno vežbanje mogu poboljšati san.

I da, ugasite svoj smartfon i tablet pred spavanje. Studije u primenjenoj Ergonomiji pronašli su da njihovo korišćenje dva sata pred spavanje mogu da smanje nivo melatonina, koji mogu da vas spreče da zaspite.

Pročitajte i  Biceps pregib za apolonsko telo: Ubrzajte rast mišića jednostavnim trikom
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *