10 načina da razbijete stres u kancelariji - Men`s Health

10 načina da razbijete stres u kancelariji

GLEDAJTE POZITIVNO
Upregnite ’’dobar stres’’ protiv ’’lošeg stresa’’. Usresredite se na pozitivne aspekte vašeg radnog dana, čak i ako su oni minimalni i na taj način ćete uspeti da podignete raspoloženje i posvetite pažnju drugim stvarima.

LISTA ZADATAKA
Ako osećate da ste pretrpani obavezama i to vam izaziva stres, škrabajte. Zapisujte sve zadatke koje morate da uradite i precrtavajte jedan po jedan. To će vam pomoći da prevaziđete tenziju.

TELEFONIRAJTE
Telefonirajte sa voljenom osobom kad god možete da naravite pauzu na poslu. To će vam podstaći dobar osećaj, jer hormon oksitocin će se aktivirati i ostaviti vam osmeh na licu.

MUZIKA
Slušajte muziku za kancelarijskim stolom. Ona pruža distrakciju, smanjuje napetost mišića kao i nivo hormona stresa – kortizola. Istraživanja su pokazala da slušanje Mocarta može da pomogne da se poboljšaju veštine komunikacije, kreativnosti i uspešnije obave zadaci.

MLEKO
Ako vaša lista zadataka postane suviše duga, zamenite svoj espreso za čašu mleka. To će povećati nivo serotonina i pomoći vam da pobedite kancelarijski stres.

POSAO KUĆI – NE!
Ostanite u kancelariji koliko god treba da završite obaveze i ne nosite posao kući. Ljudi koji svoje poslovne obaveze prenose i u kućnu atmosferu imaju 20% veće šanse da pate.

NERED
Nered na tvom kancelarijskom stolu će odvlačiti vaše misli. Rad u urednom okruženju oslobodiće vaš um od nepotrebnih smetnji i povećati produktivnost.

BROJTE
Odbrojavanje do 10 na stranom jeziku će brzo i efikasno odvući tvoje misli. Tako se možete rešiti naglih skokova u nivou stresa.

MALO VEŽBANJA
Ako se osećate kao da ćete da proključate, uzmite 15 minuta pauze, a zatim napustite radnu stolicu i uradite neke jednostavne vežbe istezanja. Ovo vas dokazano umiruje i povećava produktivnost.

IGRAJTE IGRICE
Video igre mogu da smanje stres i imaju dobre efekte u podizanju raspoloženja. Ali i to zavisi od igre, npr kada igrate Golf imaćete više pozitivnih odgovora nego nakon igranja Call of Duti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *