Savršen dan za gubitak kilograma - Men`s Health

Savršen dan za gubitak kilograma

7:00
Nakon ustajanja, posvetite 2 minuta sledećim vežbama: sklekovi, čučnjevi, skok u raskorak, trčanje u mestu sa visokim podizanjem kolena.
7:15
Pojedite omlet od dva jaja sa parčetom šunke. Istraživanje sprovedeno ove godine na Univerzitetu Purdue, otkrilo je da doručak bogat proteinima produžava osećaj sitosti i smanjuje mogućnost prejedanja kasnije tokom dana.
7:45
Idite u teretanu i pazite da tegove spuštate polako. Spuštanje tegova tokom 3 sekunde, za vreme full-body resistance treninga može ubrzati vaš metabolizam tokom sledeća tri dana, navodi se u istraživanju sprovedenom na Univerzitetu Wayne State. (Učesnici istraživanja su bili podvrgnuti napornom treningu od 5 puta po 6 ponavljanja za svaku vežbu).
9:00
Popijte malo mleka. Ishrana bogata mlečnim proizvodima (koji sadrže mnogo kalcijuma) ubrzava gubitak težine kod gojaznih osoba.
10:00
Vreme je za užinu bogatu proteinima, kao što je pola sendviča od ćuretine, ili parče integralnog hleba sa švajcarskim sirom. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Georgia State, pokazalo je da sportisti koji tri puta dnevno jedu užinu sa 250 kalorija, brže gube masno tkivo, a pritom imaju više energije od onih koji to ne čine.
11:00
Prošetajte žustro po kancelariji. Nedavno istraživanje Klinike Mayo je pokazalo da mršave osobe u proseku šetaju 5,5 km dnevno više nego gojazne.
13:00
Za ručak pojedite salatu od spanaća sa parčetom ribe list pečene na roštilju i nekoliko badema. Sve ove namirnice sadrže magnezijum koji poboljšava metabolizam.
14:00
Ako imate sastanak sa samo par ljudi, najbolje je da ga održite u pokretu, dok šetate hodnicima.
16:00
Popijte čašu ohlađenog zelenog čaja. Prema studiji objavljenoj u časopisu Journal of Nutrition, katehini u zelenom čaju smanjuju količinu masnog tkiva u telu.
17:00
Pojedite još jedan manji obrok, ali vatren. Istraživanja su pokazala da ljuta hrana ubrzava sagorevanje masti i kalorija.
19:00
Pođite u kratku šetnju pre večere.
19:30
Večera. Ako ste tokom dana jeli samo laku hranu, ne brinite ako večera bude jača. „Nije važno kada punite rezervoar, važno je samo da ne sipate previše goriva“, kaže dr sci. Gary Foster, direktor Centra za gojaznost Univerziteta Temple.
21:30
Uzmite dobru knjigu (ili časopis!), pustite muziku i opustite se. Stres povećava nivo kortizola, hormona koji stimuliše stvaranje masnog tkiva na stomaku.
22:30
Spustite zastore da vas sunce ne bi prerano probudilo. Prema studijima nedostatak sna utiče na vaše hormone tako da vam se apetit povećava i uobičajena ishrana vas teško može zasititi.

Pročitajte i  Hrana za mozak: Ovaj doručak poboljšava memoriju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *