Saveti za zdravlje - Men`s Health

Saveti za zdravlje

SPRIJATELJITE SE I IZGUBITE KILOGRAME
Verovali ili ne, ali su studije obavljene na Univerzitetu Ohajo došle do otkrića da osobe koje provode vreme u društvu gube više kilograma od samotnjaka. Naučnici su uradili istraživanje u kom su stavili miševe u socijalno okruženje puno igračaka na mesec dana, za kojih je on izgubio oko 50 posto u obimu stomaka.

ZADOVOLJITE JE SA VIŠE SEKSA
Muškarci, možete da odahnete. Istraživanja su pokazala da one žene koje opisuju svoj seksualni život zadovoljavajućim 10 do 13 puta su više ocenjivale svoju vezu kao veoma srećnu, u odnosu na one koje su manje zadovoljne. Znači teorija da ih treba obasipati poklonima kako bi bile srećne pada u vodu, što je bolje i po vas.

SPAVAJTE NA STOMAKU
Studija objavljena u magazinu Dreaming otkrila je da osobe koje spavaju na stomaku češće sanjaju seks od onih koje leže na leđima.

ŽIVITE DUŽE UZ PETNAESTOMINUTNO VEŽBANJE
Istraživanje objavljeno u magazinu The Lancet otkrilo je da muškarci koji vežbaju oko 15 minuta dnevno, za šta je dovoljno da prošetate dve stanice do kuće, dodaju tri godine životnom veku. Uz to ćete izgledati bolje.

JAGODE ZA BOLJE SRCE
Jagode tri puta nedeljno smanjuju šanse od srčanog udara za oko 30 posto. Bobice su bogat izvor flavonoida koji šire arterije, tako pomažući da se eliminišu sve masne naslage.

VODKA ZA SRCE
Vodka ima slično dejstvo na srce kao i crno vino. Podiže nivo lipoprotein holesterol, koji je dobar, širi krvne sudove i povećava količinu kiseonika.

POMORANDŽA ZA LAKŠE DISANJE
Dnevna doza vitamina C pomaže ljudima koji imaju problema sa disanjem. Zapravo ovaj vitamin štiti disajne puteve od štetnih materija.

Pročitajte i  Ženske grudi

CRNO VINO PROTIV HOLESTEROLA
Čaša crnog vina dnevno dovoljna je za niži nivo holesterola u krvi. Naučnici sa Univerziteta u Jerusalimu otkrili su da u crvenom mesu postoje određene supstance koje napadaju krvotok i dižu nivo holesterola, kao i rizik od srčanih oboljenja. Osobe koje nakon obroka popiju čašu crnog vina uspeju da zadrže nivo holesterola u granicama normale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *