Pobedite dijabetes - Men`s Health

Pobedite dijabetes

Povećanje rizika od dijabetese kod muškaraca koji provode više od 4 sata dnevno pred tv-om, u ondosu na one koji gledaju tv manje od sat vremena: DVOSTRUKO

ŠTA DA RADITE?

BADEMI
Konzumiranje badema može smanjiti insulinsku rezistenciju (predznak dijabetesa). Kod ispitanika sa predijabetesom, koji su konzumirali 60 g (oko dve šake) badema dnevno, tokom 16 nedelja, zabeležen je pad u nivou insulina od 23 odsto, dok se kod onih koji nisu jeli ove koštunjave plodove javio porast insulina za 19 odsto. Za ovo je zaslužna oleinska kiselina koja dovodi do povećanja nivoa GLP-1, peptida koji povećava insulinsku senzitivnost.

KORISNE REKLAME
Neke pretnje po zdravlje se mogu savladati sirovom snagom: istraživanje koje je nedavno sprovedeno na Univerzitetu Kalifornije, pokazalo je da je verovatnoća insulinske rezistencije za 67 odsto veća kod osoba sa malom mišićnom masom, nego kod mišićavih ljudi. Svi ti mišići pomažu telu da iskoristi insulin kako bi re gulisao nivo šećera u krvi, kažu istraživači.
Naš savet: smanjite gledanje televizije na sat vremena dnevno, a vreme za reklame iskoristite da uradite nekoliko čučnjeva i sklekova.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *