Kako da poboljšate moždanu funkciju - Men`s Health

Kako da poboljšate moždanu funkciju

Muškarci bolje rešavaju probleme i vode se logikom i analizom. Ali postoje i određene stvari u kojima je muška populacija lošija od žena, kao što je kratkoročnije pamćenje. Zato vam nudimo rešenje kako da poboljšate moždane funkcije.

VEŽBE NA POSLU
Petominutno ćaskanje sa najpametnijim među kolegama dovoljno je za dnevno „moždano ubrzanje“. Studija u magazinu Psihologija društva i nauke ličnosti pokazala je da „pametni“ razgovori pozitivno utiču na donošenje odluka na radnom mestu.

SUŠI PODSTICAJ
Suši predstavlja najbolji obrok za podsticanje rada moždanih ćelija. Jod koji sadrže ribe i morsko bilje kao što su alge povećava koeficijen inteligencije. Ako niste naklonjeni živom mesu, možete da kupite pilule od morskih algi i da konzumirate svakodnevno uz ručak.

VIDEO IGRICE NISU LOŠE
Neke studije su pokazače da video igrice zapravo predstavljaju kamen temeljac za visok koeficijent inteligencije. Najbolji recept je jednočasovno igranje onih poput Call of duty, ali se potrudite da ne preraste u zavisnost.

INFORMATIVNI UTICAJ
Naučnici sa Vanderbilt univerziteta otkrili su da osobe koje jednom mesečno menjaju novine koje čitaju mogu da povećaju koeficijent inteligencije za tri poena.

SNAGA TELA, SNAGA UMA
Tri treninga nedeljno u teretani što ste stariji štite pamćenje. Najbolji rezultat zabeležen je sa 40 minuta treninga za definiciju i 20 minuta intenzivnog kardio treninga.

MANJE ČITANJA VIŠE PROVERE
Tokom čitanja najbolji način za podsticanje memorije predstavlja usmena provera na svakih pet minuta. Čitanje tokom nekoliko časova neće imati nikakvog efekta bez povremenih kratkih provera u vidu nekoliko pitanja o prethodno pročitanom tekstu.

VOĆE ZA MEMORIJU
Nova istraživanja na Notigenskom univerzitetu otkrila su da katehin predstavlja hemijski ključ za bolju memoriju. Najbolji izvor ovog antioksidanta predstavljaju borovnice, grožđe i crna čokolada. Potrudite se da konzumirate nešto od ovih namirnica bar dva puta na dan.

Pročitajte i  5 načina za uspešnu karijeru

B VITAMIN
B vitamin podstiče bržu regeneraciju moždanog tkiva. Kupite B vitaminski kompleks i konzumirajte ga svakodnevno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *