Instant energija - Men`s Health

Instant energija

SITUACIJA #1:
Pozvani ste na svečanu večeru (a najradije biste pravo kući sa posla)

MH rešenje:
Obavezno jedite popodnevnu užinu. Izgladnjivanje će vas samo navesti da se kasnije prejedete. Predlažemo da pojedete malo mocarele (ima više belančevina i manje masti od ostalih sireva), ili razmažite malo humusa na parče paprike. Bilo koja od ovih užina će lepo regulisati apetit, bez bojazni da ćete odmah po dolasku na večeru navaliti na korpicu sa hlebom. Tokom večere, stalno pijte vodu. Unošenje nešto manje od pola litre vode tokom obroka može ubrzati vaš metabolizam za 30%.
Pazite koliko pijete: ako uz obrok popijete 400 mililitara vina, verovatno ćete pojesti oko 22% više rane, nego što biste obično uradili.

SITUACIJA #2:
Idete sa večere na sedeljku, pa na ludu žurku posle toga

MH rešenje:
Osećate da ćete zaspati svake sekunde? Preskočite energetsko piće. Iako mislite da će vam “dati krila”, neće biti od pomoći kad alkohol neutrališe praktično sve njegove efekte. Možda niste znali, ali buka je takođe okidač osećaja umora. Zato kad osećate da ste baš umorni, izađite na svež vazduh barem na nekoliko minuta. Time ćete podsvesno smanjiti potrebu za još jednim pićem: višak decibela može dovesti do toga da pijete više i brže, nego kada je muzika tiša, navodi se u francuskoj studiji objavljenoj 2006. godine.

SITUACIJA #3:
Žurka traje duže nego što ste mislili (a sedenje nije opcija)

MH rešenje:
Ako osećate slabost i čini vam se da ćete se onesvestiti, poboljšajte cirkulaciju u mozgu uz pomoć ovog saveta iz časopisa “Circulation”: dok stojite, ukrstite jednu butinu preko druge, a zatim zategnite mišiće nogu, trbuha i zadnjice tokom najmanje 30 sekundi.

Pročitajte i  Da li vam stres oduzima snagu?

SITIUACIJA #4
Nakon ovakve lude noći, probudili ste se potpuno bez glasa

MH rešenje:
Pokušaji da ćaskate uz stalno nadglašavanje buke učinilo je svoje- promukli ste i njačete kao magarac. Ali ne očajavajte! Prvo priuštite sebi jedno dugo vrelo tuširanje, jer će topla para pod tušem umiriti vaše napregnute glasne žice, a potom nekoliko minuta grgoljite u ustima ovu mešavinu: u šolji tople vode iscedite pola limuna, pa to pomešajte sa kašičicom meda i prstohvatom aleve paprike.

SITUACIJA #5:
Neprekidna petočasovna vožnja

MH rešenje:
Nakon što ste imali dug dan koji smo opisali u prethodnim pasusima, još morate da vozite rođake na porodično okupljanje u drugom gradu. Dehidrirani ste nakon noći provedenoj u zadimljenoj prostoriji, a verovatno ste i puno popili. Pre nego što sednete za volan, popijte veliku čašu vode u koju ste dodali pola krastavca isečenih na kolutove. Krastavci su bogati vodom, tako da je ovo dupla doza H20. I ukoliko imate barem malo energije, uradite nekoliko kratkih vežbi za abdomen. Duge vožnje umaraju mišiće koji su odgovorni za održavanje stabilnosti. Što vam je jači trup, manje ćete se zamarati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *