Leto u sred zime - Men`s Health

Leto u sred zime

Zaglavljeni smo u ovom periodu posle praznika i pre proleća. Sad se baš ništa ne događa. Niti ima sunca niti ima razloga za višenedeljna decembarsko-januarska slavlja. Život je postao monoton, predvidiv i beskrajno dosadan.

Logično je da posle svih praznika, višesatnih obroka, razmene poklona i konstantnog ludovanja sada imate mnogo manje društvenih obaveza. To vas naravno direktno vodi u depresiju. Postoji naučno objašnjenje za vaš sezonski pad. Čim ima manje dnevne svetlosti, više malatonina ulazi u krv, što je hormon koji izaziva letargiju.
Ali zato mi imamo predlog kako da se razbudite.

Kokos

Možete da skoknete na plažu i zimi. Dovoljno je da uvedete mirise koji vas podsećaju na more, pesak i sunce da se odmah osvežite. Najčešći miris koji vas vezuje za leto i odmor je kokos zbog svih krema za sunčanje. Na nesvesnom nivou vam se vraća osećaj da ste na letovanju što je trenutno izlečenje od zimske monotonije. Kokos uvedite korišćenjem tuš gela. Čim iskombinujete vodu i ovaj miris, zaboravićete na sneg i hladnoću. Naročito će osećaj leta u vašem domu potvrditi miris kokosa posle tuširanja.

Zamenite krevet bilo čim

Ako imate seks samo u spavaćoj sobi, postane vam malo dosadno, zar ne? Jedan od načina da razbudite sebe i sopstveni seksualni život je da promenite lokaciju izvođenja radova. Na primer lavabo u kupatilu, zadnje sedište kola, kuhinjski sto. “Seks na mestima koja nisu uobičajena pojačava uzbuđenje i samo vas dodatno motiviše “ kaže doktorka Reli Mek Elister, autorka knjige “Busy couple’s guide to great sex”.

Neka druga Margarita

Poboljšajte klasičan koktel prema uputstvu Antonija Lare, glavnog koktel-majstora popularnih mesta u Njujorku. Đumbir je sastojak koji možete dodati i dobiti Džindžeritu. Da biste bili sopstveni barmen stavite punu kašiku seckanog đumbira i 10 ml soka limete u šejker. Kad izmešate, stavite 2 kocke leda, 60 ml srebrne tekile, 20 ml likera od pomorandže i 90 ml soka od pomorandže. Pokrijte, prodrmajte i sipajte u čašu za martini sa poluposoljenom i poluzašećerenom ivicom. Ukrasite kriškom limete.

Opustite se u kupatilu

Tuš je odlično mesto gde možete da vežbate za karaoke nastup. Akustika je sjajna u toaletnim prostorijama pa tu možete bolje da se čujete i da radite na poboljšanju glasa. Znate već: tonalitet, opseg, boja, impostacija. U stvari, sve što vi mislite da to jeste. “Probajte tu vežbu ujutru. Kada čujete svoj moćan glas podržan takvom akustikom, pomislićete da ste vladar planete i pobedonosno ćete ući u novi dan” objašnjava profesor pevanja Rene Grant Viliams, autor knjige “Voice power”. “Dodatno su vam kočnice slabije ujutru pa će vam biti lakše da oslobodite tu zvezdu u sebi.” Naravno, možete uvek da nastupite uz pomoć pratećih vokala i u kupatilo unesete radio. Mada, uvek pomažu i snažni zvučnici koji će razbuditi ostatak zgrade.

Letnja kupovina

Naravno da još nije ni vreme proleću a kamoli letu ali možete malo da se ohrabrite i motivišete da preživite ovu hladnoću. Kupite preko reda neku letnju majicu. Baš zato što vam sad ne treba. Razmislite šta biste nosili da je sad 40 stepeni. Sjajna prilika da tanku majicu stavite prvu u orman kad god uzimate odeću da vas podseti da imate čemu da se radujete.

Osvežite spavaću sobu

Prostor za spavanje kao i za seksualne aktivnosti je bitna stavka u vašem životu. Zato i treba povremeno da uvedete odgovarajuće osveženje. Izuzetno je jednostavno – samo promenite posteljinu. “Krevet je u centru prostora pa će kupovina novih presvlaka dodati potpuno nov izgled i utisak” objašnjava Deni Dejkeler, stručnjak za uređenje prostora, autor knjige “What colour is your slipcover?”.

Prvo skoči

Možda niste najbolje shvatili ali vežbanje ne mora da vam bude mučenje. Neka vam zabava bude najvažnija. Tako ćete lakše boraviti u teretani i lakše postizati rezultate. Možete i na nedelju-dve da promenite sistem rada i da probate kardio-boksing. Reč je o džakovima koje uz pomoć instruktora grupe u ritmu muzike udarate i rukama i nogama i prilično se iskačete i oznojite. Tako tonirate celo telo, odlično se zabavite i gubite kalorije. “Takođe, to vam je odličan beg od svakodnevnih (ne)aktivnosti. Gde još možete toliko da se iskačete?” tvrdi Džej Bi Brns, fitnes instruktor.

Nađite se na pauzi

Uvek vam je najlakše da jedete za stolom u kancelariji. Podgrejete u mikrotalasnoj i završili ste. Ali svakako da vam neće biti ni problem da malo izađete. Iz kancelarije. Ponekad. Probajte da se nađete sa nekom zgodnom koleginicom tokom radnog vremena i odete na ručak. Ako vam je potrebanjoš neki motiv, stručnjak za veze, doktorka Mišel Kalahanm vas savetuje: “Imate utisak da ste nevaljali ako se iskradete iz kancelarije zbog tajnog sastanka. To posebno može da vas pokrene.”

Obujte cipele-patike

Iako nije zimska sezona vreme za patike a možda vam to ni ne dozvaljavaju pravila oblačenja na poslu, probajte baš zato da kada nije napadao sneg da se obujete drugačije bar jedan dan. Nešto između patika i cipela vam je verovatno već kod kuće i čeka lepše vreme ali vi napravite izuzetak i jedan manje hladan dan izaberite da se podsetite kako je to bilo proletos. I šta ćete nositi ovog proleća.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *