PROBUDITE SE! - Men`s Health

PROBUDITE SE!

Iako niste u stanju da se setite događaja od prošle noći, vaše lice će reći sve. Bez obzira na to jeste li bili na opakoj žurci sa ortacima ili ste tešili sestrića kome rastu zubi, rezultat je isti: nadute oči i neprijatno suva usta.

NADUTE OČI

Prevelik unos natrijuma može dovesti do toga da vaše telo počne da zadržava vodu, a kao posledica toga je područje oko očiju deluje oteklo, objašnjava njujorška doktorka Kavita Marivala.

Otkrijte i Higijenska abeceda za svakog muškarca

SUVA USTA

Velika količina soli ili konzumiranje alkohola ostaviće vaše usne suvim kao barut, odnosno uticaće na dehidraciju mukoznih membrana koje se nalaze u samim ustima.

DEHIDRIRANA KOŽA

Nedostatak sna utiče na prirodnu hidriranost lica. Manjak sna utiče na proizvodnju kortizola, hormona koji stvara nadbubrežna žlezda kako bi organizam mogao da se nosi sa stresom, a on štetno utiče na ključni protein koji se nalazi u samoj strukturi kože.

Pročitajte i 8 načina da pobedite suve i ispucale usne

PROBLEM SA AKNAMA

Lice koje je buknulo može biti posledica neadekvatne higijene posle noći provedenih u zadimljenim prostorijama, ali takođe može biti i posledica glikemijskog poremećaja.

ISPUCALE USNE

Malene suve ljuspice na usnama posledica su preteranog konzumiranja alkohola ili jednostavno nemara prema ovom osetljivom području.

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

Pročitajte i  Pobedite alergiju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *