5 efikasnih načina da eliminišete glavobolju - Men`s Health

5 efikasnih načina da eliminišete glavobolju

Uzimanjem medikamenata protiv bola kratkotrajno ćete se rešiti glavobolja, ali ako patite od migrena i hroničnih glavobolja, biće vam potrebna ozbiljna strategija.

“Ovih pet saveta su najvažniji koraci koje morate preduzeti”, kaže Aleksander Mauskop sa Njujorškog centra za glavobolje.

Otkrijte i Bolje protiv glavobolje

OZNOJITE SE

Regulrni kardio treninzi smanjuju dejstvo migrena kod polovine pacijenata sa tim tegobama. Kada treniramo, naše telo proizvodi endorfine, koji blokiraju senzore bola. Vežbanjem takođe oslobađamo stres koji je jedan od najčešćih okidača za glavobolje. Radite pola sata umerenog kardio treninga, poput džogiranja ili vožnje bicikla. Da biste izbegli dodatnu glavobolju, izbegavajte vežbanje u jakom tempo, tačnije da vam srčani ritam nikad ne pređe brojku od 150 otkucaja u minutu.

ZELENO POVRĆE I ORAŠASTI PLODOVI

Magnezijum umanjuje dejstvo migrena. Statistike su pokazale da polovina američke populacije ne unosi propisane dnevne unose magnezijuma od 400 miligrama. Da biste ga uneli prirodnim putem jedite spanać, blitvu, bademe, indijske i brazilske orahe.

Bundeva: Prirodni lek protiv glavobolje

POPIJTE KAFU

Kao što svi ljubitelje kafe znaju, kofein je odličan lek protiv glavobolje. Kod nekih ljudi ne uzimanje jutarnje kafe uzrokuje glavobolju, dok kod drugih jedna kafa nije dovoljna, pa u poslepodnevnim časovima osećaju bol u glavi. Rešenje je da limitirate unos kafe na 230 mililitara dnevno, tako da ne biste preveliku zavisnost ka kofeinu.

VIŠE SPAVAJTE

Propuštanje samo male doze uobičajnog sna, može dovesti do migrene sledećeg dana. Manjak sna čini vaš mozak senzitivnijim pa jaka svetla i snažni zvukovi mogu biti jak okidač za pojavu migrene. Redovan san od sedam sati sa doslednim rasporedom je vrlo važan, a bilo bi poželjno da se te formule pridržavate i tokom vikenda.

Pročitajte i  Gde se kriju bakterije?

Izbegavajte ih: 6 namirnica koje izazivaju glavobolju

ISTEŽITE VRAT

Možda na prvu izgleda pomalo čudno, ali nauka ima jasan stav po ovom pitanju. Tenzija u vratu- koja je posledica svakodnevnih loših navika, utiče da se migrena pojača. Ako osećate prvo bol u vratu pre i tokom trajanja migrene, uzrok bola su upravo tenzije u vratu. Jačanjem mišića vrata sprečićete zateznje i neprijatnosti u tom predelu i sprečiti eventualne buduće migrene.

D.R.

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *