Higijena je pola zdravlja - Men`s Health

Higijena je pola zdravlja

Šta na primer, ako vam se pojave bele bubuljice na testisima, da li su one opasne i da li bi trebalo da posetite lekara?

Kao što smo već rekli svaka promena na telu i pojava nečega što nije ranije postojalo trebalo bi da privuče pažnju i zahteva odgovarajuću procenu neke stručne osobe, odnosno lekara. Važno je pitanje – kada su se bubuljice pojavile? Da li se menjaju, postaju svetlije, tamnije, sadrže gnoj ili ne? Da li svrbe? Da li se šire na okolnu kožu? Da li je njihovoj pojavi prethodila neka infekcija?

KAKO DA IH UKLONITE?
U većini slučajeva, promena koju smo vam opisali najčešće nastane kao posledica infekcije (što prolazi nakon primene antibiotske masti) ili iritacije usled znoja i trenja koje stvara tesna i sintetička garderoba. A nije isključeno ni da se radi o nekoj alergijskoj reakciji ukoliko ste obukli nov veš, koji nije prethodno opran. Sve u svemu, možete da probate da ih sanirate tako što ćete svakodnevno, nakon kupanja, stavljati na te promene bebi puder u prahu (običan talk) kako bi se sasušile. Ukoliko se bubuljice ne povuku za nedelju dana ili počnu da se menjaju, svakako je preporučljivo da se obratite lekaru, koji će nakon pregleda znati tačnije o čemu se radi i dati predlog za adekvatno lečenje.

Pročitajte i  Za zdrav želudac: 7 proverenih domaćih lekova
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *