Greške koje će vas koštati zdravlja - Men`s Health

Greške koje će vas koštati zdravlja

NAVLAČENJE KONDOMA

Greška: Ostavljanje vazduha u vrhu kondoma

Izgleda da demonstracija navlačenja kondoma na bananu nije dovoljna. Prema izveštaju Kinsi instituta iz 2012. godine, muškarci često prave jednu ili dve greške kad su u pitanju kodomi: ili zaborave da ostave mesta u vrhu kondoma za spermu, ili ako ipak ostave malo mesta, zaborave da istisnu azduh. Obe ove greške povećavaju rizik pucanja kondoma. Dakle koja je ispravna tehnika za stavljanje kondoma? “Da bi ostaili mesta i istisnuli vazduh, palcem i kažiprstom stisnite vrh kondoma i navlačite sve do korena penisa”, kaže autor studije dr Robin Milhauzen.

Saznajte i Jeste li sigurni da umete da koristite kondom?

NANOŠENJE KREME ZA SUNČANJE

Greška: Pranje ruku nakon nanošenja

Ovo je jedini put kada ne želite da operete ruke. Ako operete nakon nanošenja kreme za sunčanje, ostavljate krucijalnu površinu kože oizloženom UV zracima. “Često vidim izraženo starenje kože na šakama jer ljudi zaboravljaju da nanesu kremu za sunčanje na njih”, kaže Ejmi Derik, dermatolog Univerziteta Nortvestern. Nanesite jednaku količinu kreme za sunčanje na šake kao kad biste nanosili kremu za ruke- i ne zaboravite na nokte. Da, oni možda jesu mrtve ćelije, ali tkivo ispod noktiju je aktivno i podložno melanomu i drugim kancerima kože, upozorava Skin Cancer Foundation.

Pročitajte i Život bez bakterija i virusa

TUŠIRANJE

Greška: Svakodnevno tuširanje

Ukoliko vaš posao nije čišćenje kanalizacionih cevi, verovatno preterujete. Spoljašni sloj kože vam je najvažniji za održavanje hidratantnosti kože. Česta tuširanja sa jakim trljanjem mogu da ostrane slojeve ulja i lipida, koji pomažu da se koža ne suši. Tuširajte se svaki dan, ako baš morate, ali onda neka voda bude mlaka i ograničite se na 10 minuta ili kraće. Nakon tuširanja preskočite snažnu rutinu brisanja peškirom, koja takođe može da isuši kožu. Umesto toga, lagano utapkajte vodu sa tela i namažite hidratantnu kremu koja sadrži učvrščivače kože.

Pročitajte i  Učinite da dan duže traje

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *