Zdravlje

  Sve što treba da znate o kurkumi

  0 09.08.2018.

  Vrhunski stručnjaci otkrili sve detalje o lekovitim svojstvima ove biljke.

   

  Alchajmerova bolest, dijabetes, artritis, neželjene dlačice, ćelavost, neplodnost, erektilna disfunkcija, glaukom, rak... Sve su to česta medicinska stanja koja muče veliki broj ljudi širom sveta.

  Ukoliko i vi patite od neke od ovih bolesti, verovatno ste već negde čuli da je sprovedeno istraživanje na temu da li kurkuma može da je izleči. I uglavnom kažu da može.

  Pročitajte i Najsnažniji prirodni antibiotik!

  ŠTA JE PRAVA ISTINA?

  Verovali ili ne, prema podacima američkih Nacionalnih zdravstvenih instituta, postoji više od 15.000 naučnih radova o kurkuminu, aktivnom sastojku u kurkumi, a ovom broju se svake nedelje doda još oko 50 novih studija.

  "Kurkuma se zaista shvata kao namirnica koja leči sve, u kontekstu u kojem je do sada ispitivana i prema rezultatima koji kažu da je zaista moćna", kaže dr Kreg Hop, direktor Odeljenja za vanredna istraživanja na Nacionalnim zdravstvenim institutima.

  Otkrijte i Koktel za najbolji početak dana

  ŠTA JE KURKUMA?

  Ovaj žuti prah predstavlja veoma popularan začin sličan đumbiru, koji se često koristi za pravljenje karija i senfa. Zovu je i indijski šafran, a njen ukus lako se uklapa sa velikim brojem drugih namirnica. Kurkuma je takođe ključna komponenta u hinduističkim ritualima, a u medicinske svrhe koristi se već 4.000 godina.

  "Brojne studije do sada su dale dobre dokaze da kurkuma može da pomogne u kontrolisanju bola u kolenima usled artritisa, kao i da smanji rizik od srčanog udara nakon ugradnje bajpasa", kaže dr Sanjaj Gupta, medicinski dopisnik CNN-a.

  Kurkuma se veoma često koristi u ajurvedskoj i tradicionalnoj azijskoj medicini, najčešće za respiratorne probleme, reumu, umor i bolove.

  OVDE pročitajte ostatak teksta

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...

  MH NajZdravlje