Umereno konzumiranje alkohola može povećati broj spermatozoida - Men`s Health

Umereno konzumiranje alkohola može povećati broj spermatozoida

Preporuka lekara muškarcima koji žele da postanu očevi glasi- limitirajte unos alkohola jer on šteti kvalitetu sperme. Međutim, nova studija ukazuje na to da su pripadnici snažnijeg pola koji umereno piju više plodniji u odnosu na one koji uopšte ne praktikuju konzumiranje alkohola.

Objavljena u magazinu Andrology, nova studija posmatrala je 323 odrasla muškarca. Oni su bili podeljeni u četiri grupe prema tome koliko alkohola konzumiraju na nedeljnom nivou; oni koji uopšte ne piju, oni koji piju jedno do tri pića, treći koji uzimaju četiri do sedam pića i na kraju oni koji konzumiraju više od osam pića.

Plodnost muškaraca: 6 saveta za zdrave i brze “plivače”

U poređenju sa drugima, muškarci koji su pili 4 do 7 alkoholnih pića nedeljno imali su najveći broj i volumen spermatozoida.

Za potrebe studije istraživači su analizirali uzorke semena u periodu od dve godine kako bi jasno ustanovili zdravlje sperme. Takođe su radili intervjue sa učesnicima studije kako bi što više saznali o njihovim životnim navikama i uticaju na zdravlje sperme, poput pušenja, konzumacije kofeina i alkohola. Nakon analize svih tih podataka ustanovljeno je da muškarci koji umereno konzumiraju alkohol imaju veći broj zdravih spermatozoida i plodniji su u odnosu na druge muškarce.

Otkrijte i 5 namirnica za veću plodnost muškarca

KAKO DA POVEĆATE BROJ SPERMATOZOIDA?

Ova najnovija istraživanja su nedvosmisleno pokazala da je prevelika konzumacija alkohola najveći protivnik zdravlju sperme. Kvalitetna ishrana sa druge strane, bogata voćem i povrćem, uz redovnu fizičku aktivnost povećava broj spermatozoida i čini muškarca mnogo zdravijim.

D.R.

Pročitajte i  Pobedite Mrguda u sebi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *