Zdravlje

  IMPOTENCIJA: Uzroci i simptoni

  0 08.07.2018.

  Treba znati kako snošaj nije jedini način iskazivanja ljubavi, a povremena impotencija sasvim je normalna stvar.

   

  Poremećaji erekcije usko su povezani sa dijabetesom, povišenim krvnim pritiskom, konzumiranjem alkohola, a neki su rezultat poremećaja cirkulacije ili oštećenja živca. Impotencija uključuje i psihološku komponentu, pa čak i tamo gde je njen uzrok dijabetes ili loše snabdevanje genitalija krvlju. I loša veza može biti dovoljan razlog za impotenciju, ali sa druge strane, to ne mora da znači da je vaš partner zasićen vama i da želi prekid vezei. Može se pojaviti i selektivna impotencija - stvar funkcioniše sa ljubavnicom i kod masturbacije, ali sa suprugom nikako.

  Saznajte i Prirodni lek protiv erektilne disfunkcije

  Impotencija je povezana i sa životnom dobi, pa se tako pojavljuje kod svakog trećeg muškarca posle 45. godine života. Znači, dok mladić od 17 godina pati zbog neželjenih erekcija i preuranjene ejakulacije, starijem muškarcu treba puno ljubavi i nežnosti da bi postigao erekciju. Takvi obično smatraju da im je mera - jedna erekcija svakoga dana.

  DA LI POSTOJI REŠENJE?

  Odlazak lekaru obvezan je ako je reč o konstantnoj impotenciji. Doktor će obaviti kompletne analize kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje i mogući uzroci tegoba. Način lečenja zavisi o svakom pojedinom slučaju. Nekima je potreban hirurški zahvat, a nekima će biti dovoljno ubrizgavanje određenog leka.

  KADA NASTUPI TIŠINA: 5 razloga zašto žene izbegavaju seks

  U Britaniji, na primer, lekari često prepisuju jedan lek kojeg muškarac može davati sam sebi i koji, za razliku od drugih lekova, garantuje uspeh u 90 posto slučajeva. Ipak, preterana konzumacija tog leka može biti opasna.

  Neki pak tvrde da različite metode koje uključuju masažu (bez snošaja) takođe čine čuda u prevladavanju impotencije.

  Izvor: ordinacija.hr

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...

  MH NajZdravlje