IMPOTENCIJA: Uzroci i simptoni - Men`s Health

IMPOTENCIJA: Uzroci i simptoni

Poremećaji erekcije usko su povezani sa dijabetesom, povišenim krvnim pritiskom, konzumiranjem alkohola, a neki su rezultat poremećaja cirkulacije ili oštećenja živca. Impotencija uključuje i psihološku komponentu, pa čak i tamo gde je njen uzrok dijabetes ili loše snabdevanje genitalija krvlju. I loša veza može biti dovoljan razlog za impotenciju, ali sa druge strane, to ne mora da znači da je vaš partner zasićen vama i da želi prekid vezei. Može se pojaviti i selektivna impotencija – stvar funkcioniše sa ljubavnicom i kod masturbacije, ali sa suprugom nikako.

Saznajte i Prirodni lek protiv erektilne disfunkcije

Impotencija je povezana i sa životnom dobi, pa se tako pojavljuje kod svakog trećeg muškarca posle 45. godine života. Znači, dok mladić od 17 godina pati zbog neželjenih erekcija i preuranjene ejakulacije, starijem muškarcu treba puno ljubavi i nežnosti da bi postigao erekciju. Takvi obično smatraju da im je mera – jedna erekcija svakoga dana.

DA LI POSTOJI REŠENJE?

Odlazak lekaru obvezan je ako je reč o konstantnoj impotenciji. Doktor će obaviti kompletne analize kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje i mogući uzroci tegoba. Način lečenja zavisi o svakom pojedinom slučaju. Nekima je potreban hirurški zahvat, a nekima će biti dovoljno ubrizgavanje određenog leka.

KADA NASTUPI TIŠINA: 5 razloga zašto žene izbegavaju seks

U Britaniji, na primer, lekari često prepisuju jedan lek kojeg muškarac može davati sam sebi i koji, za razliku od drugih lekova, garantuje uspeh u 90 posto slučajeva. Ipak, preterana konzumacija tog leka može biti opasna.

Neki pak tvrde da različite metode koje uključuju masažu (bez snošaja) takođe čine čuda u prevladavanju impotencije.

Izvor: ordinacija.hr

Pročitajte i  Agencija za istraživanje raka: 116 stvari koje povećavaju rizik
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *