Prirodni sastojci u borbi protiv znojenja - Men`s Health

Prirodni sastojci u borbi protiv znojenja

Znojenje je prirodni pokušaj tela da spusti telesnu temperaturu. I dok fizički napor kao i boravak u toplom prostoru uzrokuju pojačano znojenje, ono se neretko manifestuje i u situacijama poput stresa i napetosti. Mi smo za vas izdvojili 4 prirodna saveznika u borbi protiv znojenja, koja će nam u mnogome olakšati predstojeće letnje dane:

JABUKOVO SIRĆE

Jabukovo sirće deluje kao prirodni dezodorans, jer uništava bakterije. Dovoljno je da jednom dnevno njime prebrišete pazuhe. Suv tufer natopite mešavinom jabukovog sirćeta i vode u odnosu 2:1, pa prebrišite površine tela na kojima se učestalo i jako znojite. Postupak ponovite svako veče pred spavanje.

Pogledajte i 6 trikova koji će vam pomoći kod preteranog znojenja

SODA BIKARBONA

S obzirom na njeno pakovanje, možete je uvek imati kod sebe, pa je ona najčešći i najefikasniji saborac u borbi protiv znojenja. Dodajte prstohvat sode bikarbone u malo vode ili na vlažne prste i nanesite ispod pazuha. Istrlajte kožu, ostavite da se osuši i papirnom maramicom uklonite ostatak praška.

CRNI ČAJ

Tanin, kojim crni čaj obiluje, sadrži kiselinu koja deluje kao prirodni antiperspirant. Na taj način utiče na žlezde i smanjuje preterano znojenje. Skuvajte pola šoljice vode i u nju dodajte crni čaj. Nakon jednog minuta izvadite vrećice i odložite ih na tacnicu da se ojlade. Stavite vrećice ispod pazuha ili na područje na kom je znojenje pojačano, ostavite da deluje 5 minuta pa ih uklonite.

KONAČNO NASPAVANI: 6 saveta kako da pobedite tropske noći

LIMUN

Limun se dosta dugo, kroz istoriju koristio za kontrolisanje telesnih mirisa, pa i protiv pojačanog znojenja. Citrična kiselina ubija bakterije, pa limun deluje kao prirodni dezodorans, ali nakon tretiranja kože limunom trebalo bi izbegvati odlazak na sunce. Limun isecite na pola i polovinom istrljajte pazuhe. Ostavite da deluje 15 do 30 minuta, pa isperite kožu hladnijom vodom.

Pročitajte i  Gledajte unapred

Izvor: lepotaizdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *