Živa mjuza kao lek za duži život! - Men`s Health

Živa mjuza kao lek za duži život!

Dokazano je da živa muzika smanjuje krvni pritisak i oslobađa od stresa. Vaš mozak je stalno obrađuje, i tako vas pusti da odlutate negde daleko, kaže Damien Ridž sa Univerziteta u Vestminsteru. Nema boljeg načina da se opustite od svakodnevnih briga.

DOBRE VIBRACIJE: Šta se događa u našem mozgu kad slušamo muziku

ROK

Održava zdravu težinu. Gojaznost je povezana sa niskim nivoima hemisjke supstance dopamina u mozgu, potvrdila je Nacionalna laboratorija u SAD-u. Ali slušanje glasne muzike u kratkim navratima proizvodi povećanje dopamina.

KLASIKA

Unapređuje moždane funkcije. Istraživači sa Univerziteta Chieti u Italiji, otkrili su da slušanje Vivaldijevih sonata povećava mogućnosti pamćenja i do 20 %.

Pogledajte i Muzikom protiv anksioznosti

AKUSTIČNA MUZIKA

Pomaže da se opustite. Slušanje muzike ispod 100 bpm smanjuje otkucaje srca za 20% i povećava mogućnost oporavka, prema istraživanjima Univerziteta Manipal iz Indije. Igrajte, pevajte i pokušajte da oslušnete i razlikujete različite glasove ili instrumente, sve to pomaže da se napuni imuni sistem. Istraživanje Univerziteta u Oregonu otkrilo je da aktivno slušanje može poboljšati imuni sistem za 50%.

Saznajte i Kako tužna muzika utiče na naše emocije?

VELIKI KONCERTI, NE TOLIKO ZDRAVI

Trudite se da izbegavate velike guzve, ili kada se nađete u istoj, stanite na bar manjem rastojanju od drugih kako biste sprečili prenos raznih bakterija i mikroba, kaže Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti. Ako to nije moguće, istraživanja o medicini, nauci i sportu pokazala su da redovno vežabanje i bavljenje sportom smanjuje rizik od respiratornih infekcija za 34%.

Pročitajte i  5 namirnica koje smanjuju rizik za razvoj raka prostate
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *