Men's Health (najviši) podvig: Svetski top-model Alesandro Eger ušao u Ginisovu knjigu rekorda zbog revije na najvišoj tački planete - Men`s Health

Men’s Health (najviši) podvig: Svetski top-model Alesandro Eger ušao u Ginisovu knjigu rekorda zbog revije na najvišoj tački planete

Kala Patar, na Mont Everestu nalazi se na 5 643m iznad nivoa mora. Najhrabriji među najhrabrijima – njih osamnaestoro, bilo je dobro pripremljeno i profesionalno iznelo reviju “Mont Everest Fashion Runway”. Među njima i srpsko-italijanski maneken i Men’s Health heroj, Alesandro Eger, ili kako on voli da se predstavi – Aleksandar.

Reviju, kakvu ne gledamo svakog dana, imalo je uživo priliku da vidi svega 20 odabranih gostiju, zbog klimatskih uslova i nadmorske visine koje iziskuju više od dobrog zdravstvenog stanja.

Mnogi učesnici su odustajali vremenom – čak ni svakodnevno vežbanje i zdrava ishrana, kakve iziskuje život profisonalnih manekena nisu dovoljni. Ovakav podvig zahtevao je posebne psiho-fizičke pripreme.

“Bez discipline bih se sigurno vratio kući, kao veliki deo ekipe, i to već prvog dana. Posebno u momentima gde ključnu ulogu igra psihologija – disciplina me je uvek spašavala”, objasnio je nam je Alesandro (koji je drugo ime za disciplinu).

Poseban režim ishrane, unos određene količine vode, ponašanje u skladu sa savetima lokalnih vodiča i svakodnevna borba sa neumoljivom hladnoćom i samim sobom izazov je, koji je sa Alesandrom hrabro delila njegova devojka, sa kojom već dugo deli sve svoje važne životne prilike, izazove (i životne stavove), takođe top-model, Madelina Doroftei. Njih dvoje su povremeno osetili napor kakav zadaju ekstremni uslovi, ali su sve brzo prebrodili zahvaljujući strogom pridržavanju pravila i posebnoj fizičkoj pripremi, koja je podrazumevala, između ostalog i krio-terapiju.

“Mnogi su se žalili na mučninu, zbog istih obroka koji se jedu svakodnevno – ali ako ideš u osvajanje ovakve planine, moraš da ispoštuješ “Himalayan rules”“, rekao je, između ostalog, Alesandro u intervjuu, za Men’s Health.

Januar zbog uslova nije omiljeno doba za turiste, a zbog toga što nema gužve, pogled je lepši i više se uživa u prirodi. Maneken i prijatelj Men’s Health-a, Alesandro istakao je koliko njemu znači kiseonik i priroda, a ideja manifestacije bila je i da podrži koncept održive mode i upozori na klimatske promene.

Pročitajte i  Premijerligaški obrok: Engleski doručak za novu sezonu

Čitav intervju vas očekuje u martovskom broju najprodavanijeg muškog magazina, Men’s Health.

Foto: Vipin Kumar Pal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *