Džej Vilijams o Kobiju Brajantu: Imao je neverovatnu radnu etiku - Men`s Health

Džej Vilijams o Kobiju Brajantu: Imao je neverovatnu radnu etiku

Čitav svet se potpuno neočekivano i u šoku oprostio od košarkaške legende Kobija Brajanta, koji je, zajedno sa svojom trinaestogodišnjom ćerkom Đinom, izgubio život u katastrofalnoj nesreći kada se srušio helikopter, u kom je bilo osmoro ljudi, u nedelju.

U njegovu čast, danima kolege i poznate ličnosti evociraju zajedničke uspomene i impresije o njegovom talentu i posvećenosti sportu i porodici. Među njima je bio i njegov kolega, američki košarkaš i televizijski komentator, Džej Vilijams.

Jednom prilikom, pre utakmice između LA Lejkersa i Čikago Buls-a, Džej Vilijams došao je pet sati ranije, kako bi malo provežbao i tada je na terenu zatekao Kobija, koji je već bio tu, sa loptom u rukama. Sat vremena je vežbao, a kada je krenuo Kobi je i dalje bio tu, pa je impresioniran njegovom posvećenošću, zastao da ga malo posmatra. “Nijedan njegov pokret nije bio nonšalantan ili lenj. Svi su bili odigrani filmski.”

Prema njegovim rečima, Kobi je još 25 minuta bio na terenu, a potom otišao u svlačionicu da se pripremi za utakmicu. Šampion Lejkersa tada je asistirao u 40 poena za svoj tim.

Nakon te utakmice je dozvao Brajanta i rekao mu: “Bez obzira na to koliko vremena provodiš trenirajući, spreman sam da te nadmašim”, potpuno impresioniran i začuđen trudom i radom Kobija, kog je video ranije tog dana.

Kobijevu preranu smrt, u 41. godini života, njegov kolega i poštovalac doživeo je vidno potresen, što je bilo dovoljno zaključiti iz Vilijamsovog tvita neposredno nakon što se saznalo za kobnu nesreću, a kasnije i emotivnim gostovanjem na ESPN-u.

Izvor: Men’s Health

Pročitajte i  Žene muškarcima skraćuju život i ugrožavaju zdravlje?

Foto: Shutterstock

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *