Neka pivo klizne - Men`s Health

Neka pivo klizne

SPREMITE PODLOGU
Kada izađete negde na piće, čekirajte površinu šanka. Dobro izlakiran drveni šank sa klizavim sjajem – bez rupa i ogrebotina – najbolje radi. Ako imate šank u svom stanu, izglancajte površinu uz pomoć sredstva za čišćenje stakla ili poliranje drveta.

KORISTITE ČAŠU SA TEŠKIM DNOM
Želite pintu od pola litre. Njena čvrsta baza daje čaši centar ravnoteže na dnu – a to je ključno da se pivo ne bi prosulo. Ne pokušavajte ovo sa čašom sa postoljem, uskom čašom, ili bilo kojom drugom koja težinu prebacuje na vrh.

NEMOJTE DA PREPUNITE
Čaša bi trebalo da bude oko tri četvrtine puna; ta količina tečnosti će dodati dnu čaše taman dovoljno težine, da bi ona mogla da putuje bezbedno. Više pića bi moglo da izazove nestabilnost (vežbajte sa vodom, jer je šteta da isprosipate savršeno dobro pivo).

POŠALJITE JE KLIZEĆI
Stanite paralelno sa šankom, udaljeni za dužinu vaših ruku. Uhvatite čašu za donju trećinu. Glatkim potezom, kao da želite da je počistite sa šanka, nežno gurnite čašu prema svom ortaku trudeći se da je ne zavrtite, kako bi pravac njenog leta ostao nepromenjen. Sada je samo posmatrajte kako klizi…

Pročitajte i  Nova delotvorna tehnika za suzbijanje pritiska

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *