Humanitarna akcija kluba Lions Belgrade Lumo - Men`s Health

Humanitarna akcija kluba Lions Belgrade Lumo

Prihod od novčanih donacija koje budu prikupljene tim povodom, biće uplaćen na račun Gradske organizacije slepih Beograda (205-203924-95, otvoren kod Komercijalne banke). Svi koji budu donirali novčana sredstva tom prilikom dobiće na poklon neki od slatkiša koje smo pripremili u saradnji sa Tiruriru tortama.

Lions Clubs International ima više od 1,35 miliona članova širom sveta, sa preko 45.000 klubova u skoro svim državama sveta. U Srbiji funkcioniše samo 4 Lions kluba, od čega samo 2 u Beogradu. U poređenju sa zemljama regiona, više nego skromno, uporedivši sa Slovenijom, Hrvatskom i Makedonijom gde u svakoj od država postoji preko 50 Lions klubova.

Klub je do sada realizovao nekoliko uspešnih akcija (tri zanimljiva predavanja, donatorsku aukciju umetničkih dela i dat je prihod za decu obolelu od raka). Najnovija akcija osmišljena je tako da skrene pažnju u vreme prednovogodišnjih praznika na naše slepe i slabovide sugrađane. Odlučili smo da novčana sredstva koja se budu prikupila ovom prilikom usmerimo Savezu slepih i slabovidih Beograda. Inače, Lionsi su organizacija koju nazivaju „vitezovima slepih i slabovidih“, ali pomažu i druge ugrožene pojedince i institucije. Mi smo članovi najveće svetske servisne humanitarne organizacije i svojim angažovanjem pomažemo rešavanju zdravstvenih i socijalnih problema u svetu. Posvećeni smo postizanju najvećih etičkih i moralnih standarda u svom okruženju i svakodnevnom životu. Umrežujemo se zarad druženja, a u isto vreme jake želje i volje da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna, ne samo novčano već i dobrotvornih radom. Naši članovi su vrhunski profesionalci u najrazličitijim oblastima društvenog života.

Ciljevi lajonizma su:

  • UČVRŠĆIVATI i potsticati razumevanje među narodima sveta
  • ZALAGATI se za na načela dobre vlade i dobrog državljanstva
  • DOPRINOSITI društvenom, kulturnom, socijalnom i moralnom blagostanju društvene zajednice.
  • UJEDINJAVATI klubove u duhu prijateljstva i međusobnog razumevanja

Dodatno se možete informisati o klubu Lions Belgrade Lumo na oficijalnoj facebook stranici: https://www.facebook.com/LionsClubBelgradeLumo i uskoro na našem veb sajtu www.lionslumo.com.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *