Dan za letenje - Men`s Health

Dan za letenje

Publika koja se okupila da isprati svetski poznati događaj Red Bull Flugtag, koji se održao u subotu, 22. juna, na Adi Ciganliji sa oduševljenjem je bodrila hrabre učesnike u ideji da okušaju svoju sreću i možda stvarno polete.

Na takmičenju Red Bull Flugtag čak tridesetsedam prijavljenih kandidata imalo je priliku da iskaže svoju kreativnost, spretnost, domišljatost, ali i da pokuša da na trenutak prevari silu gravitacije. Iako su sve letelice, na žalost, neposredno posle samog skoka završile u vodi, to nije sprečilo brojne učesnike da ipak okušaju svoju sreću i možda stvarno i polete.

Voditelji programa bili su Ajs Nigrutin, Ivana Bajić i Nikola Đuričko, koji su svojim kreativnim nastupom zabavljali mnogobrojnu publiku, koja se okupila da isprati ovaj spektakl. Članovi žirija Ivana Španović, Aleksandar Aleksić, Bogdan Obradović, Galeb Nikačević, Zoran Modli, Dušan Borković, Zoltan Dani i Iva Štljić imali su pred sobom tu čast, ali i težak zadatak da izaberu onog najboljeg ili najkreativnijeg.

Pobedničku titulu ponela je letelica Flyin` figuar, drugoplasirani je bio tim sa imenom Leteći ćurani, dok su treću nagradu osvojili tim Zidareva ljubav.

Koliko vremena su izvdojili u pravljenju same letelice, šta su koristili od materijala, koliko truda, a koliko vere je bilo potrebno za realizaciju samih projekata, reći će nam neki od učesnika.

Pogledajte kratak prilog o Red Bull Flugtagu

Pročitajte i  Vrlo uspešan početak EXIT-a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *