Skrillex: DJ milenijumske generacije - Men`s Health

Skrillex: DJ milenijumske generacije

Iako tvrdi da je prvobitno planirao da sam, besplatno pusti na internet svoj poslednji album “Recess” Skrillex ga je ipak plasirao uz aplikaciju dostupnu i za Android i za IOS, pri tome stvarajući dodatnu znatiželju fanova za svoju muziku, jer su imali 200.000 daunloudova samo prve nedelje.

Jedan od najbogatijih di džejeva na svetu kog ćemo slušati ove godine na Exitu (10-13. jul), pokazao je da nije slučajno na Forbsovoj listi najsupešnijih. Skrillex je iskoristio aplikaciju Alien Ride kao prethodnicu albuma koji je izašao u martu. U pitanju je prilično uspešna igrica koja je istovremeno odbrojavala dane do premijere izdanje “Recess”.

Ni jedno moje izdanje nikada zapravo nije bilo najavljeno marketinškom kampanjom. Nisam imao plan ni za “Recess” ali ideja iza Alien Ride, i pre nego što je postala igrica, bila je da je pretvorim u aplikaciju kojom će album procureti onlajn. Uvek sam mislio da je fenomenalno kada nova muzika procuri na net. Ideja je bila da ljudi daunlouduju aplikaciju uz koju dobiju igricu i brojač koji odbrojava do dana izlaska albuma – ispričao je Skrillex dodajući da je jedini marketing koji su imali nekoliko najava na forumima obožavalaca.


Skrillex će nastupiti na predstojećem EXIT festival u subotu, 12. jula u okviru X-Bass programa glavne bine festivala.

Pročitajte i  Van Dam uzvraća udarac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *